19 Nisan 2000 21:00

Köse bugün yargı önünde

Gazetemiz Muhabiri Metin Göktepe'yi öldürmekten sorumlu tutulan polislerden Seydi Battal Köse, bugün hakim karşısına çıkacak.

Paylaş
Köse bugün yargı önünde
Evrensel Gazetesi Muhabiri Metin Göktepe'yi gözaltında döverek öldürdüğü gerekçesiyle 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan, ancak cezası Yargıtay tarafından bozulan Emniyet Amiri Seydi Battal Köse, bugün tekrar hakim karşısına çıkacak. Yargıtay, Köse'nin 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istiyor.
Metin Göktepe davasına, bugün tek sanıklı olarak saat 10.00'da Afyon Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek. Göktepe'nin ailesi ve avukatları ile gazetecilerin izleyeceği duruşmada ilk olarak tarafların Yargıtay'ın bozma kararına ilişkin görüşleri sorulacak. Göktepe'nin avukatlarının Yargıtay'ın bozma gerekçesinin haksız olduğunu belirteceği duruşmada, Köse de ek savunma verecek. Köse'nin duruşmaya gelmesi ve bu gelişmelerin olması durumunda, davanın tek duruşmada bitmesi bekleniyor.
8 Ocak 1996 tarihinde Ümraniye Cezaevi'nde öldürülen tutukluların cenaze törenlerini izlemek isterken polis tarafından gözaltına alınan Metin Göktepe'yi döverek öldüren polislerle ilgili Afyon Ağır Ceza Mahkemesi ilk kararını 19 Mart 1998 tarihinde açıklamıştı. 6 sanık hakkında beraat, 5 sanık hakkında da "kastı aşan surette adam öldürmek ve faili belli olmayacak şekilde adam öldürmek" suçlarından verilen 7 yıl 6'şar ay hapis cezası, Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından "eksik soruşturma" gerekçesiyle bozulmuştu.
İkinci kez Afyon Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanan davada ise, 5 polis dışında Murat Polat'a da 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Yargıtay da bu sefer 5 polisin cezasını onaylayarak, Seydi Battal Köse'nin cezasını bozdu. Yargıtay, Köse hakkında "Türk Ceza Kanunu'nun 240. maddesinde öngörülen görevi suiistimal suçundan yargılanması gerekir" görüşünü savundu. TCK'nın 240. maddesinin birinci fıkrası, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasını öngörüyor.
ÖNCEKİ HABER

TMMOB'den üyelerine

SONRAKİ HABER

Depremzedeler prefabriklerden atılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...