19 Nisan 2000 21:00

Boris Yeltsin'in belalısı başsavcı

   görevden alındı

Paylaş
Boris Yeltsin'in belalısı başsavcı
   görevden alındı
Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi, Başsavcı Yuri Skuratov'un görevinden alınmasına karar verdi. Rusya'nın önceki Devlet Başkanı Boris Yeltsin'in, Skuratov'un görevinden alınması yönündeki tüm çabalarını reddeden Konsey, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in konuyu yeniden gündeme getirmesi üzerine, dün yaptığı oylamayla, Başsavcı'nın görevden alınmasına onay verdi.
Skuratov, Yeltsin ve ailesinin da adının karıştığı Mabetex adlı İsviçre inşaat firmasından rüşvet alma olayını soruşturan İsviçre Başsavcılığı ile işbirliği yaptığı ve ayrıca Yeltsin'in yakın çevresinden olan işadamı Boris Berezovski'nin da adının karıştığı yurt dışına yasadışı yollardan para havaleleri için soruşturma açıldığı sırada, Yeltsin tarafından görevinden alınmıştı.
Yeltsin, Skuratov'u görevinden alırken, Başsavcı hakkında resmi TV'de yayımlanan bir video kasetini gerekçe göstermişti. Söz konusu kaset, Skuratov'u, iki hayat kadınıyla birlikte göstermişti.
Federasyon Konseyi, Yeltsin'in Skuratov'u görevinden alma çabalarına karşı çıkarak arka arkaya üç kez getirilen önerileri reddetmişti. Konsey, Putin'in getirdiği ilk öneriyi ise 133 olumlu ve 10 karşı oyla kabul etti.
Skuratov, geçen ay yapılan devlet başkanlığı seçiminde de aday oldu, ancak kayda değer bir başarı sağlayamadı.
ÖNCEKİ HABER

Lille'de göçmen öfkesi

SONRAKİ HABER

TMMOB'den üyelerine

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...