18 Nisan 2000 21:00

Sendikacılar Ankara yürüyüşüne
   hazırlanıyor

Türk-İş'in 11 Nisan'da yaptığı Başkanlar Kurulu toplantısında kararlaştırdığı '9 bölgeden Ankara'ya yürüyüş' eylemi...

Paylaş
Sendikacılar Ankara yürüyüşüne hazırlanıyorTürk-İş'in 11 Nisan'da yaptığı Başkanlar Kurulu toplantısında kararlaştırdığı '9 bölgeden Ankara'ya yürüyüş' eylemi 24 Nisan Pazartesi günü başlıyor. Başta özelleştirmeler olmak üzere hükümetin emek düşmanı politikalarına karşı yapılacak yürüyüşe, Türk-İş'e bağlı sendikaların genel merkez ve şube yöneticileri katılacak. Çeşitli yerlerde kitlesel bir şekilde karşılanacak olan sendikacılar, 26 Nisan'da Ankara'da yapılacak kapalı salon toplantısıyla eylemlerine son verecekler.
Ankara'da toplantı
Türk-İş'e bağlı sendikaların Ankara şube başkanları bugün yürüyüş gündemiyle toplanacak. Türk-İş Ankara İl Temsilcisi Necdet Gördü'nün çağrısıyla yapılacak toplantı saat 14.30'da Türk-İş Genel Merkezi'nde başlayacak. Toplantıda 1 Mayıs'ın da gündeme alınması bekleniyor.
İstanbul'da eylem
İstanbul'da Türk-İş 1. Bölge Temsilciliği'ne bağlı 28 işkolunda örgütlü 78 sendika şubesinin yöneticileri ile Trakya'daki Türk-İş'e bağlı sendika şube yöneticileri, 24 Nisan günü saat 09:00'da Saraçhane'de toplanmaya başlayacaklar. Buradan 09:30'da Aksaray Metro önüne doğru yürüyüşe geçecek olan sendikacılar, saat 10:00'da yapacakları basın açıklamasının ardından halka neden yürüdüklerini açıklayan bildiriler dağıtacaklar. Buradan otobüslerle TEM yolu üzerinden Kartal Köprüsü'ne gidecek olan sendikacılar, Kartal Köprüsü ile Pendik Köprüsü arasındaki fabrikaların yoğun olarak bulunduğu bölgede yürüyecekler. Otobüslerle yola devam edecek olan sendikacılar, saat 16:00 sıralarında Kocaeli girişindeki TEM gişelerinde Kocaeli Sendikalar Birliği tarafından karşılanılacak. Atatürk anıtına çelenk konularak yapılacak basın açıklamasının ardından Sakarya'ya yakın bir yerde konaklanacak ve ertesi gün sabah 09:30'da Adapazarı'nda olacak şekilde hareket edecekler. Adapazarı'nda da karşılanacak olan sendikacılar, saat 10:00'da basın açıklaması yapacaklar. Saat 14:00 sıralarında Bolu girişine gelecek olan sendikacılar, yol boyunca kendilerini karşılayacak olan sendikacılarla birleşerek Ankara'ya varacaklar.
Yürüyüşün Bursa kolu
Balıkesir, Yalova, Bursa ve Çanakkale'deki sendika yöneticileri, 24 Nisan'da Bursa'da toplanacak. Atatürk Stadı'nın önünden Ankara'ya hareket edecek olan grup, güzergâhtaki yerleşim birimlerinde, diğer kentlerden gelen sendikacılarla birleşecek. 380 kilometrelik Bursa-Ankara karayolunun 113 kilometrelik bölümünü yürüyecek olan sendikacılar, 2 günde Ankara'da olmayı, diğer bölgelerden gelen gruplarla buluşmayı planlıyor.
'Son kez uyaracağız' '
Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Mustafa Kundakçı, temsilciliğe bağlı İzmir, Aydın, Manisa, Muğla, Denizli ve Uşak illerinde faaliyet gösteren sendikaların şube başkanları ve yöneticileriyle basın toplantısı düzenledi. Kundakçı, hükümeti son kez uyarmak amacıyla Ankara'ya yürüyeceklerini bildirdi. Yürüyüşün 2 ayrı koldan yapılacağını bildiren Kundakçı, Türk-İş 3. Bölge Temsilciliği önünden saat 09:00'da hareket edecek işçilerin bir bölümünün, Turgutlu, Salihli, Uşak, öteki bölümünün ise Muğla'dan hareket ederek Aydın ve Denizli güzergâhını izleyeceklerini söyledi.
ÖNCEKİ HABER

Köse yargılanması yarın

SONRAKİ HABER

Kürt konferansında Türkiye tartışıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa