18 Nisan 2000 21:00

Yerel seçimler İtalya'yı karıştırdı

İtalya'da yapılan yerel seçimler, sağcı partilerin ittifakının başarısıyla sonuçlandı.

Paylaş
Yerel seçimler İtalya'yı karıştırdı
İtalya'da yapılan yerel seçimler, sağcı partilerin ittifakının başarısıyla sonuçlandı. 20 bölgenin 15'inde yapılan Bölge Konseyi Başkanlığı seçimlerinde sağ ittifak Polo ile Kuzey Birliği ittifakı 8, sosyal demokratların ve Komünist Yeniden Oluşum Partisi'nin kurduğu ittifak 7 bölgede başkanlık kazandı. Başbakan Massimo D'Alema, muhalefet liderlerinin erken seçim baskısı üzerine istifasını verdi.
D'Alema'nın, istifasını sunduğu Bakanlar Kurulu toplantısında, yenilginin sorumluluğunu kabul ettiği duyuruldu, ancak Cumhurbaşkanı Carlo Azeglio Ciampi'ye istifasını verdi. Ciampi, D'Alema'nın istifasını geri çevirerek, parlamentoda güven oylamasına gidilmesini istedi.
İtalya'da, 21 Mayıs'ta seçim sisteminde değişiklik dahil olmak üzere 6 konuda yapılacak referandumun, olası bir hükümet krizinden dolayı şüpheye neden olduğu belirtiliyor.
Bu arada, merkez Polo'nun ve Forza İtalia'nın lideri Silvio Berlusconi, yaptığı açıklamada, "hükümetin artık dağıldığını" savunarak, "Ulusal İttifak (AN) partisi lideri Gianfranco Fini gibi biz de erken seçim istiyoruz" dedi.
Hükümetteki birinci parti konumunda bulunan Solun Demokratları (DS) partisi lideri Walter Veltroni de, düzenlediği basın toplantısında, "Sol partiler olarak erken seçime hayır, ama referanduma evet diyoruz" dedi.
ÖNCEKİ HABER

IMF'de eski tas, eski hamam

SONRAKİ HABER

Rusya lideri, Tony Blair ile görüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa