16 Nisan 2000 21:00

IMF Türkiye'ye övgü yağdırdı

Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Recep Önal'a, IMF ve Dünya Bankası yetkilileri övgü yağdırarak "iyi yoldasınız" dediler.

Paylaş
IMF Türkiye'ye övgü yağdırdı
POAŞ, Tüpraş ardından da GSM ihalesini yapan Türkiye'ye IMF ve Dünya Bankası yetkililerinden "aferin" geldi. Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Recep Önal da bu taktir karşısında, Dünya Bankası ve IMF yetkililerine, bu yıl 7.6 milyar dolarlık özelleştirme hedefini aşarak 10 milyar dolarlık özelleştirme yapacaklarını söyledi.
Enflasyon programı çerçevesindememur maaşlarının düşük tutulmasının ardından özelleştirmede de büyük bir atılım yapan hükümeti IMF ve Dünya Bankası kutladı. Sosyal güvenlik ve ulusal tarım politikalarının tasfiyesini de önemli adımlar olarak niteleyen IMF ve Dünya Bankası yetkilileri Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Önal'a "iyi yoldasınız" dediler. IMF özellikle son GSM ihalesinin yapılmasından büyük memnunluk duydu. IMF ve Dünya Bankası ilkbahar dönemi toplantıları için Washington'da bulunan Önal, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, IMF başkanlığına vekalet eden Stanley Fischer, Dünya Bankası Başkanı James Wolfensohn ve Başkan Yardımcısı Johannes Linn ile ayrı ayrı görüşmelerde bulunduğunu söyledi.
GSM 'güven' sağladı
Önal, Hazine Müsteşarı Selçuk Demiralp ile Merkez Bankası Başkanı Gazi Erçel'in de katıldığı görüşmelerde, Türkiye'nin uyguladığı ekonomik politikadaki gelişmeleri ele aldıklarını ifade etti. IMF ve Dünya Bankası yetkililerinin ekonomik gelişmeleri olumlu bulduklarını söyleyen Önal, "Türkiye'deki özelleştirme politikasından bazı çekinceleri varmış, ama son GSM ihalesiyle bu çekinceler ortadan kalkmış" dedi.
Önal, Dünya Bankası Başkanı Wolfensohn ve Başkan Yardımcısı Linn ile yaptıkları görüşmelerde "yapısal reformlar" konusunu ele aldıklarını belirterek, tarım satış kooperatifleri ile fonların tasfiyesi gibi uygulamaları hızlandıracaklarını taahhüt ettiklerini kaydetti. Önal, şöyle devam etti:
"Dünya Bankası Başkanı Wolfensohn, 25-27 Mayıs arasında Türkiye'ye gelerek Başbakan Bülent Ecevit ile görüşecek ve Anadolu'daki Dünya Bankası destekli projeleri inceleyecek. Wolfensohn, Türkiye'ye geldiği zaman deprem kredisinin nasıl işlediğini de görmek istiyor. Ayrıca Türkiye ziyaretinde, turistik bölgelerde tatil yapabileceğini de ifade etti."
ÖNCEKİ HABER

IMF ve Dünya Bankası'nın

SONRAKİ HABER

'Türk ve Kürt emekçiler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...