15 Nisan 2000 21:00

'Greviniz grevimizdir'

Gaziantep Emek Platformu'na bağlı sendikaların üyesi bine yakın işçi ve memur, Büyükşehir Belediyesi ve GASKİ'de grevde bulunan Genel-İş üyesi işçileri ziyaret ettiler.

Paylaş
'Greviniz grevimizdir'
Savaş Gürkan
Gaziantep Emek Platformu, Büyükşehir Belediyesi ve GASKİ'de grevde bulunan işçileri, yüzlerce işçi ve memurla ziyaret ederek, dayanışma örneği sergiledi. Gaziantep Emek Platformu bileşeni sendikalara üye yaklaşık 1000 işçi ve kamu emekçisi, önceki gün iş çıkışında İstasyon Meydanı'nda toplandı. Türk-İş'e bağlı Tek Gıda-İş, Belediye-İş, TÜMTİS, Sağlık-İş, Haber-İş, Tez Koop-İş ile KESK'e bağlı sendikaların yöneticilerinin de katılımıyla kortej oluşturan işçi ve memurlar, "Yaşasın sınıf dayanışması/Gaziantep Emek Platformu" ve "Gaziantep Türk-İş'e bağlı sendikalar" pankartlarını açarak yürüyüşe geçtiler. Grevcilerin toplandığı Fuar'a kadar yürüyen işçi ve memurlar, "Yaşasın iş, ekmek, özgürlük mücadelemiz", "İşçilerin birliği sermayeyi yenecek" sloganlarını attılar.
Fuar'da bekleyen 2000'e yakın grevci işçi tarafından, "Yaşasın sınıf dayanışması", "İş, ekmek yoksa barış da yok", "Direne direne kazanacağız" sloganlarıyla karşılanan ziyaretçiler adına Gaziantep Emek Platformu Dönem Sözcüsü Türk-İş İl Temsilcisi ve Tek Gıda-İş Şube Başkanı Ali Gökdemir konuştu.
IMF istemiyoruz
"Emeğinden başka geçim kaynağı olmayan, çalmadan, çırpmadan, alın terinin karşılığını almaya çalışan yiğit belediye işçileri, sonuna kadar sizlerle birlikte olacağız" diyen Gökdemir, patronların çocuğuna bir simit alamamanın, hastane kapılarında beklemenin ezikliğini yaşamadığını belirterek, bunları yaşamamak için grevde olduklarını söyledi.
Meclis'te, 'Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir' yazdığını hatırlatan Gökdemir, "Bugün hakimiyet milletin mi yoksa başkalarının mı? Biz ülkemizde IMF, Amerika istemiyoruz. Ülkemizi biz yönetelim istiyoruz" dedi. Ulusal gazete ve televizyonların greve karşı ilgisizliğini de eleştiren Gökdemir, "Televizyonlar Sibel Can'ın evliliğini, çocuk yapmasını, Hülya Avşar'ın yaptıklarını günlerce gösteriyorlar. Burada işçilerin emeğinin hakkını istemesini, binlerce işçinin çığlıklarını duymuyorlar mı?" diye sordu.
Rekabet yok
Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan ve Şehitkamil Belediye Başkanı Mehmet Bozgeyik'in yerel TV ve gazetelere yanlış beyan verdiğini söyleyen Gökdemir, "Belediye başkanları sendika temsilcileri ile yerel TV'lerde açık oturuma çıksınlar, halkın karşısında tartışsınlar, yanlış beyan vermeyi bıraksınlar" çağrısında bulundu. Celal Doğan'ın, "Grevin sebebi işçinin ücret meselesi değildir. Sendikalar arası rekabetten dolayı sendika işçileri greve kaldırdı" şeklindeki açıklamasına da tepki gösteren Türk-İş İl Temsilcisi Ali Gökdemir, şöyle devam etti: "Burada sendikalar arası rekabet yok. Tam tersine konfederasyon ve sendika ayrımı göz etmeksizin hepimizin ortak grevi var. Hep birlikte Emek Platformu olarak bu grevdeyiz."
"Antep'in şişmanı, işçi düşmanı"
Konuşması sık sık "Vur vur inlesin, Celal Doğan dinlesin", "Antep'in şişmanı işçi düşmanı", "Zafer direnen emekçinin olacak", "Yaşasın iş, ekmek, özgürlük mücadelemiz", "Susma, sustukça sıra sana gelecek" sloganlarıyla kesilen Gökdemir'in ardından KESK Dönem Sözcüsü ve Enerji Yapı Yol-Sen Şube Başkanı Turgut Darıcı konuştu. Darıcı, "Sendikalarımız farklı da olsa hepimiz emek mücadelesi veriyoruz. İşçiler ve emekçiler uyanıyor. Bu sese kulak verin. Haklarımız ve taleplerimiz için sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi.
ÖNCEKİ HABER

Mutabakat arayışı halka karşı

SONRAKİ HABER

Danıştay da Koç'a dokunamadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...