19 Ağustos 2011 09:26

Balcalı’da 72 saatlik oturma eylemi

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Balcalı Tıp Fakültesi hastanesinde çalışırken verdikleri mücadele sonunda taşeron şirketin değil, hastanenin asli işçileri olduklarını kabul ettiren Balcalı işçileri, hastane yönetiminin hala ihale yapmasını protesto etmeye devam ediyor. Yıllardan beri verdikleri mücadele sonrasında &Cce

Balcalı’da 72 saatlik oturma eylemi
Paylaş

HUKUKSUZ HİZMET ALIMI YAPIYOR

Yıllarca verdikleri mücadele sonrasında elde ettikleri kazanımlarının peşini bırakmayacaklarını ifade eden işçiler, defalarca söz vermesine rağmen hala hizmet alım ihalesi yapan üniversite ve hastane yönetimini tutumlarından vazgeçmeye çağırdı.

Balcalı Tıp Fakültesi bahçesinde bulunan SES temsilciliği önünde bir araya gelen Dev Sağlık-İş üyesi işçilere SES üyeleri de destek verdi. işçiler adına basın açıklamasını okuyan Dev Sağlık-İş Şube Başkanı Bülent Kara, verdikleri mücadele sonunda elde ettikleri haklarını vermeyeceklerini belirtti. Hastane yönetiminin hukuksuz bir şekilde hizmet alım ihalesi yaptığına dikkat çeken Kara, güçlerini birliklerinden aldıklarını ve korkmadıklarını dile getirdi.

Rektörlük, Hastane yönetimi ve dekanlığın verdiği sözleri tutmadığına dikkat çeken Kara, bu kadar işçi ve onların ailelerinin yaşadıklarının sorumlularının da bu kişiler olduğunu belirtti. Hastanenin asli işçileri olmalarına rağmen hastanenin hala hizmet alım ihalesi yaptığını aktaran Kara, işçilerin taşerona mahkum edilmek istendiğini vurguladı. Kazanılmış haklarını kaybetmemek için ellerinden geleni yapacaklarının altını çizen Kara, fiili ve meşru mücadelelerine devam edeceklerini söyledi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

EGO işçisi baskılara boyun eğmiyor

SONRAKİ HABER

Gelin, barışı konuşalım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...