19 Ağustos 2011 09:19

EGO işçisi baskılara boyun eğmiyor

BELEDİYE-İŞ üyesi Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO işçileri, Hizmet-İş’e geçme dayatmasına karşı çıkıyor.Şube yöneticilerinin istifa ederek Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş için çalışmaya başlamasına tepki gösteren işçiler, Belediye-İş etrafında kenetlendiler. Yeni şube yönetimi oluştur

EGO işçisi baskılara boyun eğmiyor
Paylaş

BELEDİYE-İŞ üyesi Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO işçileri, Hizmet-İş’e geçme dayatmasına karşı çıkıyor.

Şube yöneticilerinin istifa ederek Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş için çalışmaya başlamasına tepki gösteren işçiler, Belediye-İş etrafında kenetlendiler. Yeni şube yönetimi oluşturan işçiler, işyerlerinde dağıttıkları bildirilerle baskıya boyun eğmeyeceklerini belirtti.

Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş Sendikasının EGO, Büyükşehir ve ASKİ işyerlerine noterler götürerek işçileri Belediye-İş’ten istifa ettirmeye çalışmasına işçiler tepkili.

Geçtiğimiz günlerde Belediye-İş Genel Merkezi’nde geniş katılımlı bir toplantıda bir araya gelen EGO işçileri, eski şube yöneticilerinin sırtını işverene dayayarak kendilerini Hizmet-İş’e üye olmaya zorladıklarını anlattı.

Belediye-İş Genel Başkanı Nihat Yurdakul’un da katıldığı toplantıda işçiler, yeni bir şube yönetimi de seçti. İşçiler, Belediye-İş Sendikası imzasıyla kaleme aldıkları bir bildiriyi de işyerlerinde dağıtmaya başladı.

EGO eski Şube Başkanı Mehmet Can ve ASKİ eski Şube Başkanı İbrahim Tuncer’in işverenin güdümünde hareket ettiği iddia edilen bildiride işçiler, “EGO işçisinin huzurunu bozmaya ne hakkın var?​” diye sordu. Belediye-İş’in Mayıs 2012’ye kadar EGO’da yasal olarak yetkili sendika olduğu hatırlatılan açıklamada, “EGO işçisi, Belediye-İş’te kendi menfaati için işçiyi açlıkla yoksullukla tehdit edenleri asla unutmayacaktır” denildi.

Hizmet-İş’in işçileri hileyle, baskı ve tehditle istifa ettirmesinin yasadışı olduğu belirtilen bildiride, işçilerin sendika seçme hakkının engellenemeyeceği ifade edildi. Bildiride, EGO işçileri “sıfır zamma imza atan, işverenden talimat alan, kendi üyelerinin işten atılmasına onay veren, kıdem tazminatının fona devrini savunan” Hizmet-İş’e üye olmamaya çağrıldı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Bem Bir-Sen işverenin arkasına saklanıyor’

SONRAKİ HABER

Balcalı’da 72 saatlik oturma eylemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa