14 Nisan 2000 21:00

Ulaştırma Bakanlığı'na siyah çelenk

Geçtiğimiz hafta hükümet ortağı partilerin il başkanlıklarına siyah çelenk bırakarak sürgünleri protesto eden KESK'e bağlı Haber-Sen, dün de Ulaştırma Bakanlığı önündeydi.

Paylaş
Ulaştırma Bakanlığı'na siyah çelenk
Genel Başkanları İsmail Çınar ve Genel Sekreterleri Hıdır Yavuz'un da aralarında bulunduğu 21 kişinin sürgün edilmesini protesto eden Haber-Sen yöneticileri, Ulaştırma Bakanlığı'na siyah çelenk bıraktılar.
"Yolsuzluğa karşı geldik, sürüldük", "Hak aradık, sürüldük", "Siyasi kadrolaşmaya son verilsin", "Sürgünler geri alınsın" yazılı siyah önlükleriyle Ankara Şube önünde toplanan Haber-Sen yöneticilerinden oluşan 70 kişilik grup, alkış ve sloganlarla Maltepe-Gençlik Caddesi-Akdeniz Caddesi-Anıtkabir-Bahçeli güzergâhını izleyerek Ulaştırma Bakanlığı'na yürüdü. Çeşitli taleplerin yer aldığı döviz ve pankartlar taşıyan grup, "Direne direne kazanacağız", "Toplusözleşme hakkımız, grev silahımız", "Baskılar bizi yıldıramaz", "Sürgünler geri alınsın", "KİT'ler halkındır, satılamaz" sloganları attı.
"Sürgünler geri alınsın-Haber-Sen" yazılı siyah çelengi Ulaştırma Bakanlığı önüne koymak isteyen emekçilerin önü polis tarafından kesildi ve emekçiler bakanlık bahçesine alınmadı. Yoğun önlemlerin alındığı Ulaştırma Bakanlığı'nın bahçe girişinde açıklama yapan Haber-Sen Genel Başkanı İsmail Çınar, Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz'ün söylemi ile uygulamalarının birbirini tutmadığını, Türk Haber-Sen'lileri kadrolar vererek ödüllendirirken, Haber-Sen yöneticilerinden 21 kişiyi sürgün ettiğini hatırlattı.
Eylem programı belirlemelerinin ardından Bakan Öksüz'ün talebi üzerine görüştüklerini, ancak bugüne kadar bir sonuç çıkmadığını aktaran Çınar, on yıllık mücadele süreçlerinde buna benzer baskılarla karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Çınar, mücadelelerinin devam edeceğini, seslerine kulak verilmemesi halinde önümüzdeki dönem yeni eylem programlarını hayata geçireceklerini ifade etti.
GSM ihalelerine de değinen Çınar, medyada çok abartıldığını, ancak fazlaymış gibi söylenen miktarın, ihaleyi alan şirket tarafından 1-2 yıl içinde finanse edilebileceğini söyledi. İhalenin miktarından önemlisinin sözleşmenin içeriği olduğuna vurgu yapan Çınar, sözleşme metninin kamuoyuna açıklanmasını istedi.
KESK MYK Üyesi Hasan Hayır ise, Kamu-Sen'e bağlı Türk Haber-Sen'in Türk Telekom'a yazdığı bir yazıyı göstererek, Telekom'a personel alımı sınavlarında usulsüzlük yapıldığını söyledi. Yazıda, Türk Telekom'dan sınavı kazananların listesinin istendiğini belirten Hayır, bunun siyasi kadrolaşma olduğunu, Ulaştırma Bakanı'nın da Türk Haber-Sen'in örgütlenmesi ve kadrolaşmasına çalıştığını söyledi.
ÖNCEKİ HABER

Ortaklardan Yılmaz'a ret

SONRAKİ HABER

Deprem yıktı, devlet açıkta bıraktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...