13 Nisan 2000 21:00

1 Mayıs saldırılara cevap olacak

İşlerin 1 Mayıs hazırlıkları ülkenin dört bir yanında sürüyor. Emek Platformu 1 Mayıs'ı tartışmak için bugün toplanıyor.

Paylaş
1 Mayıs saldırılara cevap olacak
Halil İmrek
DİSK Adana Bölge Temsilcisi Yusuf Yürekli, DİSK'e bağlı şube yönetimleri olarak 1 Mayıs'ın pazartesi günü, üretimi etkileyecek tarzda alanda kutlanmasından yana karar aldıklarını söyledi. Yürekli, bu kararın 16 Nisan'da Adana'da yapılacak Bölgesel Emek Platformu toplantısında da çıkması önerisinde bulunacaklarını söyledi.
DİSK'e bağlı sendikalar olarak yaptıkları toplantılarda geniş bir şekilde tartıştıklarını söyleyen Yusuf Yürekli, Adana'da 1 Mayıs'ın açık alanda kitlesel olarak kutlanması, özellikle de pazartesi günü alanlara çıkılması konusunda karar aldıklarını ifade etti. DİSK olarak kendi tabanlarında çalışmalara start verdiklerini, ama aldıkları kararın en geniş emek örgütlerinin katılımıyla ortaklaştırma konusunda çaba gösterdiklerini belirtti.
Gerekirse yalnız çıkarız
Bu yılki 1 Mayıs'ın özellikle özelleştirme saldırısına yanıt olacağını aktaran Yürekli, "Halk tam bir sefalet içinde, işten atmalar sürüyor, özelleştirme hızla sürüyor. İşçileri vuran yasaların çıkması durmak bilmiyor. Biz de tüm bu saldırılara karşı en geniş işçi emekçi mücadelesini örmeliyiz" dedi.
Emek Platformu temsilcileri ile daha önce yapılan toplantılarda da 1 Mayıs'ın tartışıldığını, ancak kitlesel olarak kutlanması konusunda az çok mutabık olunduğunu hatırlatan Yürekli, önerilerinin 16 Nisan'da merkez tarafından yapılacak Adana Bölge Toplantısı'nda da tartışılacağını belirterek, karar olarak çıkacağına inandıklarını söyledi. Emek Platformu'ndan çıkacak karar üzerine 17 Nisan Pazartesi günü hemen tertip komitesi oluşturularak çalışmalara başlanacağını belirten Yürekli, yerel Emek Platformu'nun ilk sınavının 1 Mayıs olacağını söyledi. Yürekli, "Ama salonda kutlansın gibi eğilimler gelişirse ona karşı da DİSK olarak gerekirse yalnız çağrı yapıp 1 Mayıs'ı alanda kutlayacağız" dedi.
16 Nisan toplantısı önemli
16 Nisan'daki toplantıyı önemsediklerini vurgulayan Yürekli, dağınıklığın ortadan kaldırılması ve mücadelenin birleştirilmesi açısından Emek Platformu'nun vazgeçilmez olduğunu söyledi. Yürekli, Türkiye'de her katmandan emekçinin ezildiğini, ama topyekûn bir mücadele vermediğini, 1 Mayıs'ın bu birlikteliğin süreklileştirilmesi açısından bir fırsat olduğunu belirterek, Emek Platformu'nun bunun en etkili aracı olduğunu ifade etti.
ÖNCEKİ HABER

KKTC de Süleyman'a kalmayabilir

SONRAKİ HABER

Adalet, mazot parasına teslim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...