13 Nisan 2000 21:00

Yunanistan'da yeni kabine açıklandı

Yunanistan Başbakanı Kostas Simitis, yeni kabinesini oluşturan isimleri belirledi. Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu...

Paylaş
Yunanistan'da yeni kabine açıklandı
Yunanistan Başbakanı Kostas Simitis, yeni kabinesini oluşturan isimleri belirledi. Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu, Savunma Bakanı Akis Çohacopulos Basın Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Dimitri Reppas, Ekonomi Bakanı Yanos Papandoniu ve İçişleri Bakanı Vasso Papandreu yerlerini korurken, eski Dışişleri Bakanı Theodoros Pangalos, kültür bakanı olarak kabineye girdi.
Pangalos ile birlikte geçen yıl yaşanan Abdulah Öcalan'ın Yunanistan'a getirilmesi ve Kenya'da saklanması sürecinden sonra koltuğunu yitiren diğer 2 bakan, eski İçişleri Bakanı Alekos Papadopulos sağlık bakanlığı ve eski Kamu Düzeni Bakanı Filipos Peçalnikos milli eğitim bakanı yardımcılığı görevine getirildi.
Yunanistan Bakanlar Kurulu'nda, eski Kalkınma Bakanı Evangelos Venizelos, eski Adalet Bakanı Evangelos Yannapulos ve eski Eğitim Bakanı Gerosimos Arsenis gibi tanınmış isimler yer almadı.
Eski Kültür Bakanı Elisavet Papazoi ve bu dönem parlamentoya giren Angeliki Laiu yeni dışişleri bakan yardımcıları oldu. Geçen dönem kamu düzeni bakanlığı görevini yürüten Mihailis Hrisohoidis ve çevre bakanı olarak görev yapan Kostas Laliotis yeni kabinede yerlerini koruyan isimler arasında yer aldılar. Yunanistan'ın yeni kabinesini oluşturan isimler şöyle:
Başbakan Kostas Simitis, Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu, Savunma Bakanı Akis Çohacopulos, Hükümet Sözcüsü ve Basın Bakanı Dimitri Reppas, İçişleri Bakanı Vasso Papandreu, Ekonomi ve Maliye Bakanı Yannos Papandoniu, Kalkınma Bakanı Nikos Hristodulakis, Çevre Bakanı Kostas Laliotis, Eğitim Bakanı Petros Eftimiu, Tarım Bakanı Yorgo Anomeritis, Çalışma Bakanı Anastasios Yianiçis, Sağlık Bakanı Alekos Papadopulos, Adalet Bakanı Mihalis Stathopulos, Kültür Bakanı Teodoros Pangalos, Deniz Ticaret Bakanı Hristos Papuçis, Kamu Düzeni Bakanı Mihalis Hrisohoidis, Makedonya-Trakya Bakanı Yorgo Paskalidis, Ege Bakanı Nikos Sifunakis, Ulaştırma Bakanı Hristos Verelis, Devlet Bakanı Miltiyadis Papayoanu.
ÖNCEKİ HABER

Start II bugün oylanıyor

SONRAKİ HABER

Zimbabve parlamentosu feshedildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...