19 Ağustos 2011 09:16

‘Bem Bir-Sen işverenin arkasına saklanıyor’

TÜM Belediyeler ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen),  Mamak Belediyesi’nde Memur-Sen’e bağlı Bem Bir-Sen tarafından Tüm Bel-Sen üye ve yöneticilerine karşı uygulanan baskıları kınadı.Tüm Bel-Sen Ankara 2 No’lu Şube İdari Sekreteri İsmail Kaygusuz yaptığı yazılı açıklama ile

‘Bem Bir-Sen işverenin arkasına saklanıyor’
Paylaş

TÜM Belediyeler ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen),  Mamak Belediyesi’nde Memur-Sen’e bağlı Bem Bir-Sen tarafından Tüm Bel-Sen üye ve yöneticilerine karşı uygulanan baskıları kınadı.

Tüm Bel-Sen Ankara 2 No’lu Şube İdari Sekreteri İsmail Kaygusuz yaptığı yazılı açıklama ile, Mamak Belediyesi’nin kurulduğu 21 yıldan beri her türlü baskıya hak gasplarına karşı  onurlu direniş sergilediklerinin altını çizdi. Kaygusuz, Mamak Belediyesi’nde belediyenin tüm imkanlarını kullanan Bem Bir-Sen’in, üye ve yöneticilerine karşı büyük bir yıldırma politikası uyguladıklarını ifade etti. Kaygusuz, bir yandan “icazetli ve güdümlü” Bem Bir-Sen’in, Belediye yetkililerini de arkasına alarak sendika üyelerini istifa ettirmeye çalıştığını diğer taraftan ise sürgün tehdidi ile içeriği belirsiz “Sosyal Denge Sözleşmesi” vaadiyle emekçileri kandırmaya çalıştığını dile getirdi.

Kaygusuz, Bem Bir-Sen’in işveren gücünü arkasına alarak, Tüm Bel-Sen’i güçten düşüremeyeceğini, antidemokratik uygulamalara karşı mücadele etmekten geri durmayacaklarını kaydetti. Kaygusuz, işverenin desteğini arkasına alarak, çalışanlara baskı yapan ve para vaadinde bulunan sendikal örgütlenme tarzını kabul etmeyeceklerinin altını çizdi.

‘BEM BİR-SEN’İ UYARIYORUZ’

Kaygusuz, Tüm Bel-Sen olarak “Sosyal Denge Sözleşmesi” değil toplusözleşmeyi savunduklarını ve 2012 yılına kadar Mamak Belediyesi’nde tek yetkili sendika olduklarını hatırlattı. Kaygusuz, Torba Yasa ve hükümetin elinde hazır bulunan Kanun Hükmünde Kararname ile özellikle belediye emekçilerini tehdit eden yasalara karşı mücadelelerinin etkisizleştirilmeye çalışıldığının altını çizdi. Mamak Belediye yetkilileri ve Bem Bir-Sen’i uyaran Kaygusuz, “Şayet bu tutumunuz devam ederse fiili ve meşru mücadele anlayışımızın gereğini yerine getirir ve hukuki tüm girişimlerimize başvururuz” dedi. Mamak Belediyesi emekçileri şahsında tüm belediye emekçilerine seslenen Kaygusuz, “Bem Bir-Sen adlı bu yapı bir sendikal örgütlenme değil ve bunlar varlıklarını belediye başkanlarına borçludurlar” dedi.
(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kipa açılışında işçiler eylem yaptı

SONRAKİ HABER

EGO işçisi baskılara boyun eğmiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...