12 Nisan 2000 21:00

Merkel Türkiye'nin AB üyeliğine karşı

Alman Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi'nin 13. Genel Kongresi'nde seçilen yeni parti lideri Merkel, Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıkmayı sürdüreceklerini söyledi.

Paylaş
Merkel Türkiye'nin AB üyeliğine karşı
Önceki gün Essen'de sona eden Alman Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) partisinin 13. Genel Kongresi sonuç bildirgesinde, Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıkıldı.
Delegelerin yüzde 96'sının oyuna alarak Genel Başkanlığa seçilen Angela Merkel de, kongreden sonra yaptığı açıklamada Türkiye'nin AB aday ülkesi yapılmasının yanlış olduğunu söyledi. ZDF televizyonuna bir demeç veren Merkel, CDU'nun Türkiye'nin AB üyeliği konusundaki görüşünün bundan önce net olduğunu, bundan sonra da aynı çizgide devam edeceklerini söyledi.
Stoiber'den sorular
CDU'nun Bavyera eyaletindeki kardeş partisi Hıristiyan Sosyal Birlik (CSU) Başkanı ve Eyalet Başbakanı Edmund Stoiber de, CDU kongresinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin AB adaylığının "büyük bir hata" olduğunu söyledi. Stoiber, "Türkiye'nin aday üye yapılması çok büyük bir hataydı. Zira asıl önemli olan Avrupa'nın sınırlarının nerede biteceği sorusu idi. Ama bu hiç tartışılmadı. İspanya'nın komşuları olan Fas ve Tunus ne olacak? Bunlar da mı AB'ye ait? AB'nin uyum gücü sınırsız değildir" dedi.
ÖNCEKİ HABER

Bolivya'da genel grev çağrısı

SONRAKİ HABER

İsmail Cem memnun döndü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...