10 Nisan 2000 21:00

Gaziantep'te grev başladı

DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ)'nde grev başlattı.

Paylaş
Gaziantep'te grev başladı
DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ)'nde grev başlattı. Greve başlayan işçiler, sabah saatlerinde Büyükşehir Belediyesi binası yanında toplanarak slogan attılar, işvereni alkışla protesto ettiler.
Belediye, işçi isteklerini kabul etmemişti.
Genel-İş Sendikası Toplu İş Sözleşmesi Daire Başkanı İsmail Özhamarat, Araştırma Daire Başkanı Ali Şahin, 9. Bölge Başkanı Nihat Bencan ve DİSK Gaziantep Temsilcisi Muzaffer Subaşı yaptıkları konuşmalarda, işverenin yüzde 15 zam dayatması üzerine başlatılan grevin, haklı talepleri kabul edilinceye kadar devam edeceğini vurguladılar.
Konuşmalardan sonra Büyükşehir Belediyesi yanındaki GASKİ hizmet binasının girişlerine "Bu işyerinde grev var" pankartları asıldı. Pankartların asılmasından sonra, grev kapsamı dışında kalan işçiler işyerlerine döndü, grevdeki işçiler ise fuar alanında toplanmak üzere dağıldılar.
Alanda zaman zaman polisle sendika yöneticileri arasında küçük çaplı tartışmalar yaşandı. Belediye binasının protokol kapısı üzerine pankart asmak isteyen sendika yöneticilerine polis izin vermedi.
Geçen yıl aralık ayında başlayan toplusözleşme görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine başlatılan greve, Büyükşehir Belediyesi ve GASKİ'de çalışan 1475 işçiden 950'si katılıyor.
ÖNCEKİ HABER

Yak-işlet-devret!

SONRAKİ HABER

Mamak Belediyesi işçileri greve hazır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...