08 Nisan 2000 21:00

İşçiler Abide-i Hürriyet'te

İstanbullu işçi ve emekçiler, bugün Şişli Abide-i Hürriyet Meydanı'na çıkarak, "IMF Programına, Özelleştirmeye, Sahte Sendika Yasasına Dur" diyecekler.

Paylaş
İşçiler Abide-i Hürriyet'te
İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu (İİSŞP) ve KESK İstanbul Şubeler Platformu tarafından düzenlenen "IMF Programına, Özelleştirmeye, Sahte Sendika Yasasına Dur" mitingi bugün. İstanbullu işçi ve emekçiler Şişli Abide-i Hürriyet Meydanı'na çıkarak özelleştirmelerin durdurulmasını, kamu emekçilerine grevli-toplusözleşmeli sendika hakkı tanıyan yasanın çıkarılmasını isteyecekler ve SSK'nın tasfiye edilmesini protesto edecekler.
Aynı zamanda 1 Mayıs'ın alanda kutlanması için bir "kapı" olarak değerlendirilen mitinge Petrol-İş, TÜMTİS, Hava-İş, Denizciler Sendikası, Deri-İş ve Kristal-İş sendikaları genel merkez düzeyinde ve kitlesel katılacak. Emekten yana siyasi partilerin İstanbul il yöneticileri de bütün güçleriyle alanda olacaklarını dile getirdiler.
Mitinge resmen izin verildiğini bildiren Miting Tertip Komitesi Başkanı ve Basın-İş İstanbul Şube Başkanı Kenan Kaya, genel merkezleri İstanbul'da bulunan 6 sendikanın destek vermesiyle birlikte mitingin daha kitlesel geçeceğini söyledi.
Konfederasyonlara çağrı
"Mitingi sorunlara karşı çözümlerin haykırıldığı bir nokta olarak görüyoruz" diyen Kaya, Gemlik, İzmit ve İstanbul'da başlayan mücadelelerin diğer illere de yayılacağını kaydetti. Emek yanlısı tüm örgütleri miting alanına çağırdıklarını belirten Kaya, konfederasyonları da eleştirirek şöyle dedi: "Özellikle konfederasyonların izah etmekte güçlük çektiğimiz bir eylemin dışında kalma tutumları var. Bu bizi oldukça düşündürüyor. Biz buradan tekrar konfederasyon yöneticilerine çağrı yapıyoruz. Gelip mitinge katılsınlar, katkı sunsunlar."
Buluşma yeri, PERPA
Miting için saat 11.00'de PERPA'nın arkasında buluşulacak ve kortejler oluşturularak saat 12.00'den itibaren miting alanına yürünecek. Miting kortejleri sırasıyla işçi sendikaları, kamu emekçileri sendikaları, odalar, siyasi partiler ve demokratik sivil toplum örgütleri şeklinde oluşacak. Mitingte İİSŞP ve KESK adına iki sendikacı konuşmacı olacak. Ayrıca aylardır grevde olan Kimya Teknik işçilerinden biri de konuşma yapacak. Müzik dinletisinin de yer alacağı miting saat 16.00'da sona erecek.
ÖNCEKİ HABER

Gençlik emperyalizme teslim olmayacak

SONRAKİ HABER

Karakolda hırsız var!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...