07 Nisan 2000 21:00

İstanbul mitingine 'merkez' desteği

Petrol-İş, Hava-İş, TÜMTİS, Denizciler Sendikası, Kristal-İş ve Deri-İş Genel Merkezi, İİSŞP ve KESK tarafından yarın yapılacak olan mitinge destek vereceklerini açıkladılar.

Paylaş
İstanbul mitingine 'merkez' desteği
İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu (İİSŞP) ve KESK İstanbul Şubeler Platformu tarafından yarın yapılacak olan, "IMF Programına, Özelleştirmeye, Sahte Sendika Yasasına Dur" mitingine Türk-İş'e bağlı Denizciler Sendikası, Deri-İş, Hava-İş, Kristal-İş, Petrol-İş ve TÜMTİS Genel Merkezi'nden destek geldi. Ortak bir açıklama yapan altı sendika bütün güçleriyle miting alanında olacaklarını duyurdular. Petrol-İş Genel Merkezi şubelere yazı göndererek mitinge katılmalarını isterken, Gölcük Tersanesi'nden işçiler de, mitinge katılacaklarını ifade ettiler.
Açıklamaya imzasını koyan sendika genel merkezlerinden Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin, "Mitinge kitlesel olarak katılacağız" dedi. Ayçin, işçilerin ve kamu emekçilerini çok sıkıntılı ve çetin bir sürecin beklediğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü; "Türk-İş Genel Merkez düzeyinde çok bir şey yapacak gibi görünmüyor. Bu nedenle biz bu tür karşı çıkışların içinde yer alacağız. Miting doğru alınmış bir karardır. Zaten özelleştirme kapsamında bulunan Türk-İş'e bağlı sendikaların da aldığı bölgesel eylemlere de denk düşüyor."
Mitinge davet
İstanbul mitingini Gemlik ve Kocaeli'de başlayan mücadelenin bir devamı olarak gördüklerini dile getiren Petrol-İş Başkanı Mustafa Öztaşkın, "Gerçekten Gemlik ve Kocaeli'de güzel mitingler oldu. İstanbul'daki mitinge de şubelerimiz ve bütün üyelerimizle katılacağız" dedi. TÜMTİS Genel Başkanı Sabri Topçu ise yarın yapılacak olan mitingin IMF saldırılarına karşı bir cevap olacağını dile getirerek bütün üyeleriyle Şişli Abide-i Hürriyet Meydanı'nda olacaklarını ifade etti. Topçu, ülkede toplumun sendikasızlaştırılarak örgütsüz hale getirilmek istenmesine dikkat çekerek, "Bütün emek güçlerini, demokrasi güçlerini hak ve özgürlükleri savunan herkesi mitinge davet ediyorum" diye konuştu.
Açlıkla kavga eden Türkiye
Türkiye Denizciler Sendikası Genel Başkan Vekili Cemil Yeniay ise, 39 milyon insanın açlık sınırının altında yaşadığını kayderek, "Herkes şunu bilmeli o beyaz ekranda gözüken Türkiye, gerçek Türkiye değil. Açlıkla kavga eden, sefaletle kavga eden bir Türkiye var" diye konuştu. Türkiye'nin demokrasi ile değil Demokles'in kılıcıyla yönetildiğini ifade eden Yeniay, "Mitingde bütün bunlara hayır diyeceğiz ve bağıracağız" ifadeleriyle mitinge katılacaklarını söyledi.
Semtlerde bildiri dağıtımı
Öte yandan Ümraniye ve 1 Mayıs mahallelerinde mitinge çağrı çalışmaları devam ediyor. Akşamları 1 Mayıs Mahallesi'ndeki emekçi evlerini dolaşarak mitinge çağrı yapan KESK'e bağlı sendikaların üyeleri ve EMEP'liler bugün akşam saatlerine kadar Ümraniye ve çevresindeki fabrikaları tek tek gezerek işçileri mitinge çağıracak.
Miting için yarın saat 11.00'de PERPA'nın arkasında buluşularak buradan Şişli Abide-İ Hürriyet Meydanı'na yürünecek. Mitinge emekten yana siyasi partilerinde kitlesel destek vermesi bekleniyor.
ÖNCEKİ HABER

Büyük aymazlık!

SONRAKİ HABER

Sürgünlere protesto

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...