19 Ağustos 2011 09:03

İngiliz hükümeti ektiğini biçiyor

İngiltere’de yaşayan biri olarak yağmalama olaylarının arkasındaki bir kaç önemli konu hakkında bahsetmek istiyorum.Hiç düşündünüz mü? Acaba bu kadar genç neden ömrünün sonuna kadar taşıyacağı sabıka kaydını göze alarak dükkanların camlarını kırıyor içeri girip eşya çalıyor!

İngiliz hükümeti ektiğini biçiyor
Paylaş
FATOŞ KOÇ

Hiç düşündünüz mü? Acaba bu kadar genç neden ömrünün sonuna kadar taşıyacağı sabıka kaydını göze alarak dükkanların camlarını kırıyor içeri girip eşya çalıyor! acaba bu gençler neden hayatları boyunca bir daha hiç bir şekilde iş bulamayacaklarını ve hiç bir devlet kurumunda çalışamayacaklarını bile bile girip mağazaları yağmalıyorlar, spor ayakkabısı çalıyorlar! Sizce bu gençlerin aileleri çocuklarının gece nereye gittiklerini bilmiyorlar mı?
İngiliz hükümeti bu soruların cevaplarını çok iyi biliyor. Yüzyıllardır yaptıkları zulmün, sömürünün faturasını ödemeye başladılar. Artık tehlike çanları çalıyor, sistemleri çökmeye başladı. Her bozuk düzen belli bir zaman sonra çökmeye bozulmaya mahkumdur!
Yüzyıllardır sömürdükleri ülkeler yetmiyormuş gibi bir de o ülkenin insanlarını daha iyi bir yaşam sunmak vaadiyle kendi ülkelerine getirip köle gibi çalıştırdılar ve işleri bittikten sonra ‘tamam işimiz bitti sen burda kalabilirsin ama unutma her zaman en alt sınıf olarak kalacaksın’ dediler. Ve vaat edilen hayatın aslında bir yalan olduğu, sömürünün sadece geri kalmış ülkelerde değil sözde gelişmiş ülkelerde de olduğunu kanıtlamış oldular. Bu, yıllar önce böyleymiş şimdi böyle değildir diye sakın düşünmeyin. Şu anda bile Londra merkezinde bir zenci taksi durduramıyor. Taksiciler zencileri taksilerine almıyorlar; gözlerimle defalarca şahit oldum. Yani bu insanlara bu kadar yıldır eziyet et, bu kadar yıldır dışla, iş verme toplumdan en dipte yaşamaktan başka şans verme, İngiltere’de doğup büyüyen İngiltere okullarında okuyup eğitimini burda alan insanlara 2. sınıf insan muamelesi yaparsan bu ezilmişlik sonunda bir gün patlar. Bugün İngilizler bile o asil diye nitelendirdikleri toplumlarından utanıyor. İşte bu asil toplum dükkanları yağmalıyor, 3 gün boyunca bastırılamadı ayaklanmalar. İnsanlar sağlıksız koşullarda yaşayıp, güvencesiz işlerde çalışıyorlar. İkinci sınıf olmanın zorluğuyla hayata tutunmaya çalışırken bir de böyle ırkçı saldırılara maruz kalıyorlar. Burada göçmen olarak yaşamanın koşulları çok zor. Hiçbir şey dışardan göründüğü gibi değil.
Bugün gelinen noktada kendi sistemini sorgulamaya başladı İngiliz hükümeti. Ve o çok gurur duydukları kültürleri yok oluyor. Eee ne ekersen onu biçersin. Sen başka ülkelerin yeraltı yerüstü kaynaklarını yağmalarsan bunun faturasını bir gün bir şekilde ödemek zorunda kalırsın. Sana bol şanslar İngiltere!

*İngiltere’de yaşayan bir işçi

ÖNCEKİ HABER

Kamu emekçileri, güçlerinizi birleştirin

SONRAKİ HABER

Böcek kaçırana 28 bin 490 lira ceza

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...