02 Mart 2011 11:21

TBMM’de kadın cinayetlerinin araştırılması teklifi

CHP, kadın cinayetlerindeki artışın nedenlerinin belirlenmesi ve gerekli önlemlerin alınması amacıyla Meclis araştırması açılmasını istediCHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman ve 22 milletvekilinin imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan önergenin gerekçesinde, AKP iktidarında 2003-2010 yılları arasında, aile içi şiddet nedeniyle öld&

TBMM’de kadın cinayetlerinin araştırılması teklifi
Paylaş

CHP, kadın cinayetlerindeki artışın nedenlerinin belirlenmesi ve gerekli önlemlerin alınması amacıyla Meclis araştırması açılmasını istedi

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman ve 22 milletvekilinin imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan önergenin gerekçesinde, AKP iktidarında 2003-2010 yılları arasında, aile içi şiddet nedeniyle öldürülen kadın oranının yüzde 1400 arttığı, son 6 ayda her gün 1-2 kadının aile içi şiddet nedeniyle katledildiği belirtildi.

Devletin, kadınların da birincil insan hakkı olan yaşam hakkını koruyamadığının savunulduğu gerekçede, “Erkek boşayabilir ama kadın boşanamaz” anlayışla işlenen cinayetlerin toplumdaki tüm kadınlar için bir gözdağı, tehdit unsuru olarak kullanılmaya başlandığı vurgulandı. Gerekçede, OECD ve AB ülkeleri arasında kadına yönelik şiddet oranlarının en yüksek görüldüğü ülkenin Türkiye olduğu belirtilerek, şu ifadelere yer verildi: “Türkiye’de giderek artan bir cinsiyet ayrımcılığı yaşanmaktadır. Ülkemizde giderek artan yoksulluk ve işsizlik olgusu, önce kadınları vurmakta, kadına yönelik şiddeti artırmaktadır. Ülkemizde, kadınlar üzerinden yürütülen bir sosyolojik değişim, dönüşüm süreci yaşanmaktadır.

Ülkemizdeki olumsuz zihniyet değişiminin, kadınların geriye götürülüşünün, cinsiyet ayrımcılığındaki ve kadın cinayetlerindeki korkunç artışın nedenlerinin araştırılıp, gereken önlemlerin alınması amacıyla Meclis araştırması açılmasını teklif ederiz.” (ANKARA)

 

ÖNCEKİ HABER

Kurşun'a verilen 166.5 yıllık cezaya bozma

SONRAKİ HABER

Tunus'ta tüm siyasi mahkumlar serbest

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa