03 Nisan 2000 21:00

İkinci Seatle korkusu

ABD'nin başkenti Washington'da 12-17 Nisan tarihleri arasında yapılacak olan Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası'nın ilkbahar dönemi toplantılarının...

Paylaş
İkinci Seatle korkusu
ABD'nin başkenti Washington'da 12-17 Nisan tarihleri arasında yapılacak olan Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası'nın ilkbahar dönemi toplantılarının, Seattle kentindeki Dünya Ticaret Örgütü zirvesi benzeri protestolara neden olacağı belirtiliyor.
ABD'nin yüksek tirajlı gazetelerinden Washington Post, protestocuların 8 Nisan'dan itibaren Washington'a gelerek gösteri hazırlıklarına başlayacaklarını, onlarla "başa çıkmak" üzere güvenlik güçlerinin de alınacak tedbirleri üzerinde çalıştığını duyurdu. Türkiye'yi, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Recep Önal başkanlığındaki bir heyetin temsil edeceği toplantılar sırasında yapılacak gösterilerde "çevrenin tahribi, işçi haklarının ihlal edilmesi, eğitim ve sağlık konularına ilgisizlik ile seçkin grupların uluslararası kapitalist politikalarla dünyayı yönetmesi" protesto edilecek.
Polisler kurs görüyor
Geçen yıl 30 Kasım-3 Aralık tarihleri arasında Seattle'da gerçekleştirilen Dünya Ticaret Örgütü toplantısı, dünyanın pek çok ülkesinden giden yüzbinlerce emekçinin ve demokratik kitle örgütünün gösterilerine sahne olmuştu. Seattle polis müdürü ve yardımcısı, olayların önüne geçmekte başarısız oldukları eleştirilerine karşılık istifa etmek zorunda kalmışlardı. Washington Post, Seattle'da polisin mağlup olmasının edenleri üzerinde çalışmak amacıyla günde 60 polis memurunun Londra'da bir eğitim merkezinde kurs gördüklerini de yazdı. Bu görevlilerin, yaklaşık 5000 kişi olması bekleniyor.
ÖNCEKİ HABER

Cezaevinde ölüm mahkemelik oldu

SONRAKİ HABER

Japonya Başbakanı Obuchi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...