02 Nisan 2000 21:00

Sırada Ankara yürüyüşü var

Kocaeli Sendikalar Birliği, yarın 'Sosyal Devlet Yürüyüşü' başlatıyor. Türk-İş, DİSK, Hak-İş, KESK, Kamu-Sen ve deprem derneklerine bağlı şube yöneticilerinin katılacağı yürüyüş, çarşamba akşamı Ankara'da sona erecek.

Paylaş
Sırada Ankara yürüyüşü var
Kocaeli Sendikalar Birliği (KSB), önceki gün gerçekleştirdiği ve binlerce emekçinin katıldığı 'Sosyal Devlete Sahip Çık' mitinginden sonra, yarın da 'Sosyal Devlet Yürüyüşü' başlatıyor. Türk-İş, DİSK, Hak-İş, KESK, Kamu-Sen ve deprem derneklerine bağlı şube yöneticilerinin katılacağı yürüyüş iki gün sürecek ve çarşamba günü akşamı Ankara'da sona erecek. Sendika yöneticileri, yürüyüş sonunda Meclis başkanı ve siyasi partilerin grup başkanları ile görüşerek taleplerini iletecekler.
Yürüyüş boyunca, özelleştirme kapsamında bulunan POAŞ, TÜPRAŞ, SEKA ve toplu iş sözleşme görüşmeleri grev aşamasına gelen lastik fabrikalarındaki işçiler ile deprem sırasında evlerini kaybeden depremzeler tarafından karşılanacak olan yürüyüşçüler, özelleştirmenin durdurulması, işgüvencesinin yasalaşması, kalıcı konutların acilen yapılması, kamu emekçilerine grevli toplusözleşme hakkı tanıyan sendika yasasının çıkarılması gibi ana talepleri Meclis başkanı ve siyasi parti grup başkanlarına götürecek.
Taleplerine cevap verilmemesi halinde Kocaeli Sendikalar Birliği olarak yeniden toplanıp yeni eylem kararları alacaklarını ifade eden KSB ve Selüloz-İş Genel Başkanı Ergin Alşan, hükümeti bir defa sosyal devlete sahip çıkmaya çağırdı.
ÖNCEKİ HABER

125. madde tehdidi

SONRAKİ HABER

Cezaevinde ölüm mahkemelik oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa