01 Nisan 2000 21:00

SASA işçisi yürüdü

SASA'da üç aydır işçilerle yapılan TİS görüşmelerinde patronun uzlaşmaz tavrı nedeniyle tıkanıklık yaşanıyor. İşçiler önceki gün patronun bu tavrını protesto amacıyla bir yürüyüş düzenlediler.

Paylaş
SASA işçisi yürüdü
SASA'da örgütlü olan Petrol-İş Sendikası'nın 3 aydan beri yürüttüğü TİS görüşmelerine işverenin yanaşmaması üzerine işçiler bir protesto yürüyüşü düzenledi.
SASA'da çalışan Türk-İş'e bağlı Petrol-İş Sendikası'nda örgütlü 200'ün üzerinde işçi toplu görüşme süresinin üzerinden 3 ay geçmiş olmasına rağmen işverenin vurdumduymaz bir tavır sergilemesini önceki gün saat 15.00 vardiya çıkışında servislere binmeyip yürüyüş yaparak protesto ettiler.
Önceki gün vardiya çıkışında servis otobüslerine binmeyerek alkışlar eşliğinde yürüyen işçiler jandarma ve polisin engeli ile karşılaştılar. Polis ve jandarmaların işçilerin şehir merkezine yürümesini engellemeleri üzerine işçiler, Küçükdikili Kavşağı'nda toplanarak eylemlerine devam ettiler. Kavşakta toplanan ve alkışlar eşliğinde işverenin tavrını protesto eden işçiler, TİS için işverenin olumlu adım atmasını istediler.
Burda işçiler adına bir konuşma yapan işyeri temsilcisi Osman Eser, "TİS görüşmeleri bir an önce tamamlanmalı, işveren bir an önce sendikayı dikkate almalıdır" dedi. SASA fabrikası içerisinde bulunan CP 6 bölümünün işverenler tarafından tekstil işkolunda gösterilmeye çalışıldığını hatırlatan Eser, işkolu yetki davasının halen sürdüğünü de belirtti. İşveren temsilcilerinin çeşitli hilelere başvurduğunu, işçilerin haklarını gasp ettiğini ifade eden Eser, "İşveren temsilcileri çeşitli oyunlarla düşük tazminat göstererek ve iş kazalarından doğan alacakları asgari düzeye indirmek için elinden geleni yapıyorlar. TİS görüşmeleri bir an önce karara bağlansa bu problemler de kaybolur" şeklinde konuştu.
ÖNCEKİ HABER

Patronlar Demirel'i harcadı

SONRAKİ HABER

Dünya eriyor...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa