01 Nisan 2000 21:00

ABD'ye bir tokat da Elian'ın babasından

Dört aydır ABD'de tutulan 6 yaşındaki Kübalı Elian Gonzales'in babası, kendisine yapılan 'ABD'de yaşama' teklifini reddetti.

Paylaş
ABD'ye bir tokat da Elian'ın babasından
Yasadışı bir biçimde ABD'de alıkonulan 6 yaşındaki Kübalı Elian Gonzales'in babası, "ABD'de yaşama" teklifini reddetti.
Baba Juan Miguel Gonzales, oğlunu alıp ülkesine dönmek için ABD'ye vize başvurusunda bulunmuştu.
ABD Başkan Yardımcısı Al Gore, perşembe günü Clinton yönetimine tavsiyede bulunarak, "Elian ve yakın aile üyelerine" ABD'de oturma izni tanıyan bir yasanın çıkartılmasını istedi. Ama ABD yönetiminin ahlaksız teklifi, Elian'ın babasının Senato üyelerine yazdığı açık mektupla reddedildi. Baba Gonzales mektubunda, "Birilerinin bizim iznimiz olmadan, hatta bize danışmadan böyle bir şey yapmasına oldukça şaşırdık" dedi. Gonzales'in ABD'deki avukatı Gregory Craig de, müvekkilinin Küba'yı terk etmek gibi bir niyeti olmadığını kaydetti.
Elian'ın babası Juan Miguel Gonzales, oğlunu almak için yalnız gelmeyecek. Gonzales ve eşi ile birlikte Havana'dan yola çıkacak olan heyette şu kişiler bulunuyor:Kalabalık heyet
  • Küba Ulusal Meclis Başkanı Ricardo Alarcon
  • Elian'ın üvey kardeşi ve kuzeni
  • Elian'ın 12 sınıf arkadaşı ve 3 öğretmeni
  • 3 psikolog ve 2 çocuk psikiyatrı
  • 4 doktor ve 2 hemşire.
    Elian'ın ABD'nin Miami şehrinde bulunan akrabaları ise, babanın ABD'ye gelmesi durumunda bile çocuğu teslim etmeyeceklerini ilan ettiler.
    Miami'deki federal mahkeme, geçtiğimiz hafta aldığı kararla, 5 Ocak tarihli Göçmen Bürosu kararını onaylayarak Elian'ın babasının yanında olması gerektiğine karar vermişti. Elian'ın ABD'deki akrabalarının temyiz başvurusu, 11 Mayıs'ta ele alınacak.
    ABD Göçmen Bürosu'nun, Elian'ın akrabalarıyla ilişkiye geçtiği ve eğer davayı kaybederlerse çocuğu babasına teslim edeceklerine dair yazılı söz almak istediği kaydediliyor.
    Seçim malzemesi yaptılar
    Elian'ı kirli politikasına malzeme yapanların başında gelen Başkan Yardımcısı ve önümüzdeki seçimlerin başkan adayı Al Gore, çocuğun babasına verilmesi durumunda Miami'de "oy kaybetmekten" korkuyor. Gore'un rakibi sağcı George W. Bush ise, daha sert bir tutum alarak, konunun Florida'daki aile mahkemelerine bırakılmasını ve federal müdahalenin engellenmesini talep ediyor.
    Elian Gonzales, içinde annesinin de bulunduğu bir tekneyle Küba'dan ABD'ye girmek isterken teknenin batması sonucu annesini yitirmişti. Elian, dört aydır hayattaki en yakın akrabası olan Küba'daki babası ile ancak telefonda görüşebiliyor.
  • ÖNCEKİ HABER

    Putin'den Batı'ya uyarılar

    SONRAKİ HABER

    OMON'ların cesedi bulundu

    Sefer Selvi Karikatürleri
    Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
    Evrensel Ege Sayfaları
    EVRENSEL EGE

    Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...