31 Mart 2000 21:00

Yılmaz, 'devam edelim' diyor

Hükümet, 5 artı 5 paketinin Meclis'teki birinci tur oylamasında aldığı şok yenilgi sonrası 'çıkış' arıyor. Yılmaz, "Hükümetin devamından yanayım" dedi.

Paylaş
Yılmaz, 'devam edelim' diyor
Hükümetin 5 artı 5 paketinin ilk tur oylamasında aldığı şok yenilginin sarsıntıları sürüyor. Koalisyon ortakları arasında inkâr edilen bir güven bunalımı yaşanırken, hükümetin geleceği de tartışılıyor. ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, hükümetin bozulmamasından yana olduğunu kaydederken, paketin akıbeti konusunda yorum yapmadı.
Yılmaz, Esenboğa Havalimanı'nda Siirt'e hareketinden önce gazetecilerin Anayasa değişikliklerine ilişkin sorularını yanıtladı. Yılmaz, Başbakan Bülent Ecevit, yurda döndükten sonra üçlü liderler zirvesi yapılacağını bildirdi.
Zirve sonucunun ne olacağını bilmediğini de ifade eden Yılmaz, hükümetin şimdiye kadar istikrarlı bir tablo çizdiğini de kaydetti. Yılmaz, "Hükümetin bozulmamasından yanayım" dedi.
Devlet Bakanı Rüştü Kazım Yücelen ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Taşar ile birlikte, dün sabah özel uçakla Siirt'e gelen Yılmaz'ı havaalanında Vali Erol Arıkan, Belediye Başkanı M. Selim Özalp ve vatandaşlar karşıladı.
Buradan karayoluyla Kurtalan ilçesine bağlı Kayabağlar beldesine hareket eden Yılmaz, taziye ziyaretinin yapıldığı Kayabağlar Camii'nde, hacda vefat eden ANAP Siirt Milletvekili Nizamettin Sevgili'nin yakınlarına başsağlığı diledi.
Menderes Demirel'den yana
İstanbul Bağımsız Milletvekili Aydın Menderes, Anayasa değişikliği oylamasında yaklaşık 120 milletvekilinin imzamalarının aksine oy kullandığını belirterek, bunun milletvekili itibarı üzerinde yaralayıcı etkisi olduğunu iddia etti.
Aydın Menderes TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Ecevit ağzıyla konuşarak önümüzdeki hafta çarşamba günü yapılacak ikinci tur oylamanın sonuçlarının iyi düşünülmesi gerektiğini kaydetti.
'İmzalarımızın arkasındayız'
TBMM Başkanlık Divanı toplantısında bazı raporlar görüşüldü. Meclis Başkanı Yıldırım Akbulut başkanlığında yapılan toplantıda, bazı milletvekillerinin sağlık raporları ile idari işler konusunda hazırlanan raporlar görüşüldü.
Meclis Başkanı Yıldırım Akbulut, toplantı öncesinde gazetecilerin Anayasa değişikliği teklifine ilişkin soruları üzerine, "Herhangi bir açıklama yapmayacağını" söyledi.
Meclis Başkan Vekili Ali Ilıksoy da kendilerinin "imzalarının arkasında olduğunu" ifade ederek, "Bir günde çok şey değişir, bir haftada çok şeyin değişeceğine inanıyorum" dedi.
Meclis İdare Amiri Hakan Tartan ise, ilk tur görüşmelerine ilişkin soruya, "Önemli olan siyasi istikrarın sağlanmasıdır. Birinci turda bu çıkmadı, ikinci turda çıkacağına inanıyorum" yanıtını verdi.
ÖNCEKİ HABER

Ölmek mi hak, yaşatmak mı?

SONRAKİ HABER

Emekçiler 'sosyal devlet' için alanlarda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...