31 Mart 2000 21:00

Filistin'de intifada görüntüleri

İsrailli Araplar ve Filistinlilerin topraklarına el konulmasına karşı yaptıkları gösterilerde İsrail askerleriyle çıkan çatışmada 23 kişi yaralandı.

Paylaş
Filistin'de intifada görüntüleri
İsrailli Araplar ve Filistinlilerin, Yahudi yerleşim birimlerinin yayılması ve topraklarına el konulmasına karşı yaptıkları gösterilerde İsrail askerleriyle çıkan çatışmada 23 kişi yaralandı.
Görgü tanıkları, "Toprak Günü" nedeniyle önceki gün yaklaşık 10 bin kişinin İsrail'in batısındaki Arap kasabası Sahnin'de düzenlediği yürüyüşte, yüzlerce göstericinin inşa edilen bir askeri üsse saldırdığını, çitleri yıktığını ve bazı yerleri ateşe verdiklerini söylediler.
İsrail askerlerinin, Sahnin'de göstericilere gözyaşartıcı bomba ve plastik mermilerle müdahale ettiği, 18 kişinin yaralandığı belirtildi. Batı Şeria'daki Nablus kenti yakınında da yaklaşık 200 Filistinlinin Yahudi yerleşim birimi Elon Moreh'e yürüdüğü, İsrail askerlerinin müdahalesinde 2'si başından olmak üzere 5 göstericinin yaralandığı kaydedildi. Gazze Şeridi'nde 500 Filistinlinin Gush Katif Yahudi yerleşim biriminin dışında toplandığı, benzer gösterilerin Batı Şeria'da Beytüllahim kentinde de yapıldığı belirtildi.
Filistinliler ve İsrailli Araplar, İsrail askerlerinin, 1976 yılında Arapların topraklarına el koyarken Sahnin kasabasında 6 Filistinliyi katletmesi nedeniyle her yıl Sahnin ve diğer Arap kasabalarında "Toprak Günü"nde protesto gösterileri ve bir günlük genel grev yapıyor.
ÖNCEKİ HABER

Uganda ceset tarlası

SONRAKİ HABER

Kıdem tazminatları eriyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...