19 Ağustos 2011 08:26

KESK: ‘Artık kimse ölmesin’

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) son dönemde yoğunlaşan çatışmalı ortam sonucunda artan ölümlerin, kamu emekçilerini büyük bir üzüntüye boğduğunu belirterek, “artık kimse ölmesin” dedi.KESK Yürütme Kurulu yaptığı yazılı açıklamada, “Yaşanan çatışmal

KESK: ‘Artık kimse ölmesin’
Paylaş

KESK Yürütme Kurulu yaptığı yazılı açıklamada, “Yaşanan çatışmalarda yaşamlarının baharında hayatlarını kaybeden bu ülkenin gençlerinin ailelerine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz” denildi. AKP’nin halkın demokratik beklentilerini karşılamak yerine şiddeti körüklediği belirtilen açıklamada, “AKP çözüm yerine ayrılıkları derinleştirmekte, bir arada yaşama koşullarını zorlaştırmaktadır” denildi.

‘BİR ARADA YAŞAM TAHRİP EDİLİYOR’

Açıklamada, “yaklaşık 30 yıldır Kürt sorununun gerçek nedenlerini açığa çıkarıp toplumun beklentilerine uygun bir çözüm üretmek yerine milliyetçi, şoven anlayışı besleyerek sorunun çözülmediği görülmüştür” denildi. Açıklamada, çatışmaların toplumun bir arada yaşama özlemini tahrip ettiği vurgulandı. Kürt sorununun demokratik, barışçıl yöntemlerle çözülmesi için somut adımlar atmayanların, çözümden yana düşüncelerini ifade edenlere karşı tehditler savurduklarının altı çizildiği açıklamada, bu durumun “artık kimse ölmesin” diyenlere karşı kimlerin savaş çığırtkanlığı yaptığını da gösterdiği vurgulandı. “Yıllardır toplumun vicdanında ve hafızasında silinmesi zor, derin izler bırakan bu acılar artık son bulmalıdır” denilen açıklamada, “Türkiye bugüne kadar savaşın bedelini en ağır şekilde ödemiştir” denildi.

SİYASETÇİLERE VE MEDYAYA ÇAĞRI

Açıklamada, siyasetçilerin ve medyanın toplumda düşmanlık duygularını pekiştirecek açıklama ve yayınlar yapmak yerine, barış ve bir arada yaşam zeminini güçlendirecek somut adımlar atmaları istenildi. Savaşın değil, demokratik, barışçıl çözüm yollarının gündem olması için herkesin sağduyulu davranmasının gerektiği vurgulanan açıklamada, bir an önce çatışmalı ortamın sona erdirilmesi ve yıllardır akan kanın durması için insani bir talep olan “Artık kimse ölmesin” çağrılarının yanıtsız bırakılmaması istendi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Savaş değil barış istiyoruz

SONRAKİ HABER

Aylıklar bayram öncesi yatacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...