30 Mart 2000 21:00

Ecevit retçileri tehdit etti

Başbakan Ecevit, gerginlik politikasını sürdürerek 5 artı 5'e ret oyu veren milletvekillerini tehdit etti. Kendisinin ikinci tur oylamaya kadar düşünüp durum değerlendirmesi yapacağını kaydeden Ecevit...

Paylaş
Ecevit retçileri tehdit etti
Başbakan Bülent Ecevit, Anayasa değişiklikleri için önümüzdeki hafta yapılacak ikinci oylamanın sonuçlarını gördükten sonra izleyeceği tutumu belirleyeceğini kaydederek milletvekillerini tehdit etti. Anayasa değişikliğine karşı oy kullananların da bir durum değerlendirmesi yapmalarını isteyen Ecevit, "Bu değerlendirmeyi yaparken de davranışlarının iki adım sonrasını görmeye çalışmalarını dilerim" dedi. Ecevit, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in dün sabah kendisini aradığını ve "kısa bir durum değerlendirmesi" yaptıklarını söyledi.
Başbakan Ecevit, Hindistan'a hareketi öncesinde Esenboğa Havaalanı'nda, dünkü Anayasa değişikliği oylamasının sonuçlarıyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: "Türkiye'de siyasal ve ekonomik istikrar çok hassas dengelere dayanmaktadır. Ben öteden beri bu dengelerin bozulmaması için uğraşıyorum. Şimdi o bakımdan kaygılıyım. Fakat Anayasa değişiklikleri için önümüzdeki hafta yapılacak ikinci oylamanın sonuçlarını görmeden bir durum değerlendirmesi yapmayı doğru bulmuyorum. İzleyeceğim tutumla ilgili olarak o zamana kadar her şeyi düşüneceğim.
Anayasa değişikliğine karşı oy kullananların da o arada bir durum değerlendirmesi yapacaklarını umarım. Bu değerlendirmeyi yaparken de davranışlarının iki adım sonrasını görmeye çalışmalarını dilerim. Bu aşamada beni moral değerler bakımından en çok üzen olay ise birçok milletvekilinin imzalarına sahip çıkmamış olmalarıdır."
Demirel'le görüştü
Başbakan Ecevit, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ecevit, bir soru üzerine, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in sabah kendisini aradığını ve "kısa bir durum değerlendirmesi" yaptıklarını bildirdi.
Ecevit, bir gazetecinin "Dün TBMM'den ayrılırken 'Her şeyi düşüneceğim' dediniz. Buna hükümetten çekilme de dahil mi?" sorusuna, "Herhangi bir hususu kastetmeden bütün olasılıkları, bütün gereksinmeleri düşüneceğimi söyledim. Henüz bunların ayrıntılarına girecek durumda değilim" karşılığını verdi.
FP'ye göz kırptı
FP'yle gerek duyulursa diyaloğa girebileceklerini kaydeden Ecevit, bir gazetecinin Kutan'ın "Diyaloğa hazırız" sözlerini anımsatması üzerine, "Diyaloğu geride bıraktık. Daha önce birçok konuda anlaşmıştık, tabii gerek duyulursa yine diyalog olur. Fakat bu konularda beni anlayışla karşılamanızı rica ediyorum. Önemli bir sorunla karşı karşıya olduğumuz için ayrıntılı olarak derinliğine düşünme olanağı bulmadan fazla bir şey söylemeyi doğru bulmuyorum" diye konuştu.
Başbakan Ecevit, konuya ilişkin öteki soruları, "Dönünce belki ayrıntılı konuşabiliriz" diyerek yanıtsız bıraktı.
ÖNCEKİ HABER

Nuh'un treni

SONRAKİ HABER

İşçinin yasası gücüdür

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...