30 Mart 2000 21:00

Çeçenya doğrudan yönetilecek

Çeçenya'nın kısa bir süre sonra doğrudan Moskova'dan yönetilmeye başlanacağı ve bu dönemin 2 yıl süreceği bildirildi.

Paylaş
Çeçenya doğrudan yönetilecek
Çeçenya'nın kısa bir süre sonra doğrudan Moskova'dan yönetilmeye başlanacağı ve bu dönemin 2 yıl süreceği bildirildi.
Devlet Başkanı'nın Çeçenya Temsilcisi ve Başbakan Yardımcısı Nikolay Koşman, dün yaptığı açıklamada, bu dönemde Çeçenya'da cumhuriyet yönetimini belirlemeye yönelik seçim olmayacağını, tüm yerel liderlerin atamayla işbaşına geleceklerini söyledi.
Koşman, "Bu önlemin nedeni, 2 yıl içerisinde cumhuriyette tamamen istikrarın hakim olmasını sağlamak. Eğer seçim yapılırsa istikrar yara alabilir" dedi.
Çeçenya, Rusya Federasyonu'nu oluşturan cumhuriyetler arasında bulunuyor. Bu nedenle devlet başkanı dahil, yerel yöneticileri ve parlamentosu, cumhuriyette yapılan seçimlerle belirleniyor.
Bu arada, Çeçenya'nın dağlık kesiminde çatışmalar sürüyor. Çeçen güçlerin önceki gün Zhan-Vedeno bölgesinde bir Rus konvoyunu pusuya düşürdükleri, saldırıda birkaç zırhlı aracın tahrip edildiği ve Rus içişleri bakanlığı askerleri arasında ölü olduğu kaydedildi.
İki Çeçen komutan yakalandı
Rus birlikleri ayrıca, iki Çeçen saha komutanını ele geçirdiklerini bildirdiler. Çeçen milislerin güneydeki Şali bölgesindeki komutanı Movladi Movzaşev ile Çeçen Güvenlik Bakanı Vahid Timayev, geçtiğimiz günlerde ele geçirildi.
Tecavüzcü albay tutuklandı
Bir Rus albay ise, bir Çeçen kadına tecavüz ederek öldürmekle suçlandı.
Rusya Genelkurmay Başkanı Anatoly Kvaşnin, RTR televizyonuna yaptığı açıklamada, bir tank birliğinin komutanı olan Albay Budanov'un tutuklandığını söyledi.
Bunun Çeçenya'da istisnai bir durum olduğunu öne süren Kvaşnin, Rus komutanların kadının ailesinden "özür dilediklerini" belirtti.
ÖNCEKİ HABER

İngiltere Yıldız Savaşları üssü olacak

SONRAKİ HABER

"Karayolları ulaşımın 'özel'leştirilmesidir"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...