19 Ağustos 2011 08:13

Savaş değil barış istiyoruz

BDP İzmir İl Eş Başkanı Yusuf Kaya, Kandil dağına yönelik Türkiye tarafından başlatılan hava harekatının durdurulmasını isteyerek “Demokratik çözüm için adım atmayarak, çatışmalı ortamı sürdüren, ‘Sri Lanka’ modeli diye çığırtkanlık yaparak kan ve şiddet üzerinden politika yapmayı sürd

Savaş değil barış istiyoruz
Paylaş

Başbakan'ın bütün yaşananları büyük bir acziyet içerisinde BDP’ye ve DTK’ya mal etmeye çalıştığını belirten Kaya, "Başbakan bu şekilde sorumluluktan kaçmaya çalışyor" dedi.

Yaşanan asker ölümleri sonrası BDP'ye “Katil Sizsiniz” diye manşet atan Yeni Şafak Gazetesini kınayan Kaya, Yeni Şafak Gazetesinin sahibinin sesine uyarak partilerini ve Eşbaşkanlarını hedef gösterdiğini belirtti.

Toplantıya, İzmir Barış Anneleri İnisiyatifi, İzmir Kadın Meclisi, İzmir Demokratik Yurtsever Meclisi, MKM, KURDİ-DER, İDAY-DER, TAYDER, MEYADER, İzmir Kent Danışma meclisi, BDP Siyaset Akademisi temsilcileri ile Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku'nu oluşturan siyasi parti temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan EMEP İzmir İl Yöneticisi Hasan Hüseyin Evin, yaşananların 90’lara dönüş olduğunu belirterek “Tüm emek ve demokrasi güçleri barış için çaba sarf etmelidir” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Somali’de Erdoğan’a eşlik eden uçak tehlike atlattı

SONRAKİ HABER

KESK: ‘Artık kimse ölmesin’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...