28 Mart 2000 21:00

Tarikat kâbusu bitmiyor

Uganda'da "Tanrının On Emrini Yenileme Harekatı" adlı tarikat tarafından kullanılan binalardan birinin altında cuma günü yapılan kazıda 153 ceset bulunmasının ardından...

Paylaş
Tarikat kâbusu bitmiyor
Uganda'da "Tanrının On Emrini Yenileme Harekatı" adlı tarikat tarafından kullanılan binalardan birinin altında cuma günü yapılan kazıda 153 ceset bulunmasının ardından, önceki gün de tarikatın liderlerinden Domici Kataribabo'ya ait olduğu tahmin edilen evin civarında bir ceset bulundu. Son gelişme, ceset sayısının artması endişelerini güçlendirdi. İki kazı da, 18 Mart'ta kiliselerinin yanması sonucunda mezhebin 500 üyesinin öldüğü Kanungu'ya 65 uzaklıkta. Faciadan sonra yapılan incelemelerde kilise kapısının kilitli olmuş olduğunu keşfeden polis, tarikatın toplu katliam yaptığını belirtti. Kataribabo'nun da bu yangında ölmüş olduğu tahmin ediliyor. Mezhebin lideri Joseph Kibwetere ve asistanı Gredonia Mwerinda'nın yurtdışına kaçtıkları tahmin ediliyor.
Başka cesetler de var
Son bulguların ardından polis yetkilileri, "Çukurda daha başka cesetler olduğunu ve başka çukurların da bulunduğunu tahmin ediyoruz" dedi.
Tarikatın lideri 68 yaşındaki Kibwetere, 1987'de Meryem ve İsa arasında geçmiş ve 10 Emir'e uyulmadığı için dünyanın yıkılacağının belirtilmiş olduğu bir konuşmayı duymuş olduğunu iddia etmişti. Tarikatın birçok üyesi malvarlıklarını satıp parayı tarikata bağışlamış, ancak daha sonra 31 Aralık 1999'da dünyanın yokolacağı iddiası gerçekleşmeyince paralarını tarikattan geri istemişlerdi.
ÖNCEKİ HABER

Yugoslavya'yı önce yıktılar

SONRAKİ HABER

Vergi Haftası'na emekçi protestosu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa