25 Mart 2000 22:00

Adli tutuklular: Gururumuzla oynuyorlar

Her bayram öncesi çıkarılan af söylentileriyle yıprandıklarını belirten adli tutuklular, gururlarıyla daha fazla oynanmasını istemediklerini belirtti.

Paylaş
Adli tutuklular: Gururumuzla oynuyorlar
Adli tutukluların 'af' söylentileri nedeniyle Çanakkale Cezaevi'nde başlattıkları eylem yurttaki bütün cezaevlerine yayılıyor. 23 Mart 2000 tarihinde 21 kişiyle başlayan Çanakkale Cezaevi adli tutuklularının süresiz-dönüşümsüz açlık grevine dün beş tutuklu daha katıldı.
Bayrampaşa, Çankırı, Muğla, Burdur, Balıkesir, Uşak, Bolu, Tekirdağ ve Bursa Cezaevleri'ndeki adli tutuklular da Çanakkale Cezaevi'nde açlık grevi yapanlara destek vermek amacıyla çeşitli eylemler yapıp, açlık grevleri yapıyorlar.
Devlet sözünü tutsun
23 Mart'ta Çanakkale Cezaevi'nden 21 mahkûmun başlattığı süresiz açlık grevine, dün beş kişi daha katıldı. 26 kişinin süresiz açlık grevi yaptığı Çanakkale Cezaevi'ndeki mahkûmlar, eylemlerinin adaletsizliğe karşı olduğunu belirterek, "Yıllardır af beklentisiyle binlerce mahkûmun onuruyla, şerefiyle gururuyla oynanıyor" dediler. Devletin verdiği sözleri yerine getirmesini de isteyen mahkûmlar, eli kanlı katillerin, devleti soyanların, Susurlukçuların serbest dolaştıklarını belirterek, 26 arkadaşlarının eyleme sonuna kadar devam edeceklerini ifade ettiler. Önümüzdeki pazar günü Çanakkale Cezaevi'ndeki 250 adli mahkûmun dilekçelerini vererek, açlık grevine başlayacağını da söyleyen adli mahkûmlar, "Daha fazla onurumuzla oynanmasına izin vermeyeceğiz.
Bütün halkımızı direnişimize destek vermeye çağırıyoruz" dediler. Mahkûmlar, Türkiye'de adli tutuklular tarafından ilk defa böyle bir eylem yapıldığını da belirterek, bundan gurur duyduklarını ifade ettiler.
Bütün cezaevleri eylemde
Çanakkale Cezaevi'ndeki tutuklulara destek vermek amacıyla diğer cezaevlerinde de eylemler başladı. Bayrampaşa Cezaevi'ndeki tutuklular destek amacıyla dönüşümlü açlık grevi yaparken, Bayrampaşa Özel Tip Cezaevi'ndeki tutukluların da önümüzdeki günlerde çeşitli eylemler yapacağı bildirildi.
Yine Çanakkale Cezaevi'ne destek amacıyla Çankırı Cezaevi'nde iki gün dönüşümlü süresiz açlık grevi, Muğla Cezaevi'nde toplu dilekçe eylemi ve açlık grevine, Burdur'da toplu dilekçe eylemi ve dönüşümlü açlık grevi, Balıkesir'de toplu dilekçe eylemi ve dönüşümlü açlık grevi eylemleri yapılıyor. Uşak Cezaevi'ndeki 600 tutuklu da dün dilekçelerini vererek dönüşümlü süresiz açlık grevine başladılar.
Bunların yanı sıra Bolu, Bursa, Tekirdağ Cezaevlerinde de destek amacıyla açlık grevleri yapıldı.
ÖNCEKİ HABER

Sıra iş yasalarına geldi

SONRAKİ HABER

İşkence ortaklığına devlet koruması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...