24 Mart 2000 22:00

Ameliyathaneye de manav açın!

Özelleştirmeyi her alanda yaşama geçirmede iyice saldırganlaşan iktidar, tıbbın yıllar önce çare bulduğu hastalıklar, her yıl binlerce can alırken, hastane bahçelerine otel dikmekle uğraşıyor. Yüksek İhtisas Hastanesi'ndeki son rezalet, duyanlara "Ameliyathanede de manav açın, iyi para getirir" dedirtiyor.

Paylaş
Ameliyathaneye de manav açın!
Sağlık Bakanlığı'nca özelleştirilmeye çalışılan Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi'nin bahçesine otel yapılacak. Sağlıkta özelleştirme bütün özelleştirme girişimleri içinde belki de en trajik örnekleri veriyor. Son olarak Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi'nde gerçekleştirilmesi planlanan özelleştirme ile hastaları hostesler karşılayacak, bahçeye hasta ve yakınlarının kalabilmesi için beş yıldızlı otel yapılacak. Tabii bu hizmetlerden eskisi gibi sosyal güvenlik kurumlarına prim ödeyerek tedavi olma hakkı kazanan dar gelirlilere değil, parası bol olanlar yararlanacak.
Skandal, basına Hastane Başhekimi Doç. Oğuz Taşdemir'in yaptığı açıklamalarla yansıdı. Başhekim, şu anda özerk olan hastanenin özel hastane statüsüne kavuşması için çalıştıklarını bu arada hastanenin yapısında bazı değişikliklere gittiklerini, özel hastanelerde yer alan imkanları ve daha fazlasını gerçekleştirmek istediklerini açıkladı. Taşdemir bu uğurda ilk olarak bir otel kuracaklarını, hastane bahçesine yapılacak otelin beş yıldızlı otel imkanlarına sahip olacağını anlattı. Tabii bu otel hastanenin döner sermayesindeki gelirlerle yapılacak.
Başhekimin otel yapma gerekçesi tabii ki çok insani: Ankara dışından gelen hastaların ve yakınlarının günlerce çeşitli otellerde yüksek fiyatlarla konaklamasına son vermek. Doktor Taşdemir burada tanıtımı da ihmal etmiyor: "Otelimizde düşük fiyatla, kaliteli hizmet vereceğiz"!
Veznede biten hastane turu...
Özelleştirilmiş hastanenin bir diğer büyük hizmeti de hastalar muayene, tetkik ve tedavilerini yaptırırken yanlarında duracak hostesler olacak.
Bu hostesler hastaları hastane kapısında karşılayacak. Tabii hasta ve hostesin hastane içindeki turunun son durağı vezne olacak!
'Hastanesinin geleceği için' bunca hesap kitap yapan Başhekim Taşdemir, bir süredir özelleştirmecilerin dillerinden düşmeyen bildik tekerlemeleri sıralamayı da ihmal etmiyor: "SSK ve Bağkur'dan büyük miktarda alacağımız var"!
Başhekim son olarak reklam sloganlarını açıklıyor: "Hastalara hastanede olduklarını hissettirmeden hizmet etmek."
ÖNCEKİ HABER

Rayda Yürüyüş 4. gününde

SONRAKİ HABER

Sanal istihdam politikası!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...