24 Mart 2000 22:00

Sosyal hizmetçiler son kez uyardı

Dün yapılan eylemde konuşan SES Genel Başkanı Cevher Tosun, hükümeti son kez uyardıklarını belirterek, mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı.

Paylaş
Sosyal hizmetçiler son kez uyardı
Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) çalışanları, yaşadıkları ağır çalışma koşullarının düzeltilmesi ve SHÇEK'in sorunlarının çözülmesi talebiyle Genel Müdürlük önünde basın açıklaması yaptılar. İllerden gelen 300'ün üzerinde SES üyesi, SHÇEK Genel Müdür Vekili ile görüştüler ve sorunlarının çözümü için somut adım atılmasını istediler.
"Fazla çalışmaya hayır", "Söz, yetki, karar, çalışanlara", "Personel açığı giderilsin", "Direne direne kazanacağız", "Demokratik yönetim, demokratik işleyiş", "Tazminat hakkımız tanınsın" gibi sloganlar atan sosyal hizmet emekçileri, korunmaya ve bakıma muhtaç insanlara hizmet verdiklerini, ancak kendilerinin sosyal hizmete muhtaç hale geldiklerini vurguladılar.
SES Genel Başkanı Cevher Tosun, 2000 bütçesinden SHÇEK'e binde 4 pay ayrıldığına dikkat çekerek, devletin sosyal devletten uzaklaştığını belirtti. SHÇEK kuruluşlarının 24 saat hizmet verdiğini söyleyen Tosun, tutulan nöbetlerin karşılığında izin kullandırılmadığını, nöbet ücreti ödenmediğini, İl Müdürlükleri'nde çalışanlara öğle yemeği verilmediğini anlattı. Tosun, zor koşullarda hizmet üreten sosyal hizmet emekçilerinin Başbakanlık tazminatlarının memur maaş katsayısına bağlanmayarak adeta cezalandırıldıklarını ifade ederek, Başbakanlık Merkez Teşkilatı'nda çalışanlar 38-43 milyon lira fazla çalışma ücreti alırken, sosyal hizmet emekçilerine 3.5-5 milyon verildiğine işaret etti. Kurumda uygulanan atama, yer değiştirme ve görevde yükselme yönetmeliğiyle meslekler arası ayrım yapıldığını söyleyen Tosun, kurumda kararların yangından mal kaçırırcasına dar ekip anlayışıyla alındığını, emekçilerden görüş alınmadığını dile getirdi.
Teftiş Kurulu Demokles'in kılıcı
Tosun, Teftiş Kurulu'nun Demokles'in kılıcı gibi sosyal hizmet emekçilerinin tepesinde sallandığını, SES üye ve yöneticilerine yönelik tavır alındığını söyleyerek, yargı kararlarının uygulanmasının keyfiyete bırakıldığını, sorunları dile getiren SES üye ve yöneticilerinin sürgün ve baskıyla karşılaştığını kaydetti. Tosun, "Bu, yetkililerle görüşme ve diyalog çabalarımızın sonuncusudur. Bundan sonra örgütümüzün gücünü kullanarak, mücadele edeceğiz. Somut adımlar atılmasını istiyoruz" dedi. Tosun'un konuşmasının ardından, illerden gelen SES üye ve yöneticileri ile SES Genel Merkez Yöneticileri SHÇEK Genel Müdür Vekili Tuna Atalay'la görüşerek sorunlarını aktardılar. Görüşme sırasında Yalova ve Kayseri'den gelen temsilciler, Yalova ve Kayseri SHÇEK Genel Müdürleri tarafından tacize uğradıklarını, şikâyetleri üzerine müdürler hakkında soruşturma açıldığını ve ancak bu kişilerin kendilerini tehdit ettiğini anlattılar. Genel Müdür Vekili Atalay ise tazminatlar konusunda gerekli adımların atıldığını ve ilk defa bu konuda ciddi bir sürecin başlatıldığını belirterek, bu yöndeki taleplerin ancak yasalarda yapılacak değişikliklerle karşılanabildiğini, Meclis'in beklenmesi gerektiğini ifade etti. Sosyal hizmet tazminatının çalışanların hakkı olduğunu dile getiren Atalay, "Destek verin çıkaralım" dedi.
Eğitim-Sen Genel Sekreteri Kemal Ünal, Enerji Yapı-Yol Sen Genel Sektereti Bedri Tekin, EMEP Ankara İl Başkanı İbrahim Akkaya da eyleme katılarak sosyal hizmet emekçilerine destek verdiler.
ÖNCEKİ HABER

Emekçiler 4 Mart'ı hatırlattı

SONRAKİ HABER

Avukata haber yasağı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...