23 Mart 2000 22:00

İhtiras Tomurcukları

Bugün gösterime girecek filmlerden ilki "İhtiras Tomurcukları". Film Amerikan tarihinin bir dönemini aktarıyor.

Paylaş
İhtiras Tomurcukları
Bugün gösterime girecek filmlerden ilki "İhtiras Tomurcukları". Film Amerikan tarihinin bir dönemini aktarıyor.
II. Dünya Savaşı'nın hemen sonrasında Batı'da küçük çiftlikler büyük ve daha güçlü olanların üstünlüğü sayesinde yol olmaya mahkûm kalmıştır. Eski yöntemlerle sığır gütme artık yerini trenlerle yapılan taşımacılığa bırakmaya başlamıştır. Meksika sınırında küçük bir kasaba olan Hi-Lo'dan savaş için ayrılan ve geri döndüğünde çiftliğini yaşatmaya kesin kararlı olan Big Boy genç, güzel ve evli bir kadına (Patricia Arquette) aşık olmuştur. Kendisi gibi iyi bir çoban olan en iyi arkadaşı Pete'in de aynı kadına aşık olması ise iki eski dostun arasını açacaktır.
Max Evans'ın 1961 yılında yayınladığı kitabından sinemaya aktarılan hikâye aynı kadına aşık olan iki erkeğin ihtiras mücadelesini anlatıyor.
Her ne kadar klasik bir western olsa da günümüz sinemasının zengin diyalogları, kaliteli oyunculukları ve yüksek yapım teknolojisini bir araya getirmektedir. Amerikan tarihinin bir kesimini karakter tahlilleri yaparak anlatan senaryo, aynı zamanda tematik açıdan da zengin olduğunu göstermektedir.
Başrollerini Woody Harrelson, Billy Crudup ve Patricia Arquette'in paylaştığı filmin yönetmenliğini Stephen Frears üstlenmiş. Filmin senaryosu Walon Green'e, yapımcılığı ise Martin Scorsese'ye ait.
ÖNCEKİ HABER

Yargı, Adalet Bakanlığı'nı haksız buldu

SONRAKİ HABER

Avukatlık için sınav şartı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa