23 Mart 2000 22:00

Sahte sendika yasasına protesto

İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu ve KESK İstanbul Şubeler Platformu, bugünAksaray Metro önünde yapacakları eylemle sahte sendika yasa tasarısı ve kıyak emekliliğiprotesto edecekler.

Paylaş
Sahte sendika yasasına protesto
KESK İstanbul Şubeler Platformu ve İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu (İİSŞP), bugün Aksaray Metrosu'nun önünde basın açıklaması düzenleyerek Meclis alt komisyonlarında bekletilen sahte sendika yasa tasarısını protesto edecek. KESK ve İİSŞP tarafından yapılan yazılı açıklamada, bütün emekçiler basın açıklamasına çağrıldı. Basın açıklaması saat 12.30'da başlayacak. Öte yandan 9 Nisan'da yapılacak miting içinde başvurunun bugün saat 13.30'da yapılacağı bildirildi. İzmit'te faks çekme eylemi
KESK Kocaeli Şubeler Platformu'na üye kamu emekçileri, TBMM'ye sevk edilen memur sendikaları yasa taslağını protesto için faks çekme eylemi yaptı. İzmit Postanesi önünde toplanan kamu emekçileri adına açıklama yapan KESK Dönem Sözcüsü ve Tüm Bel-Sen Şube Başkanı Bedriye Yıldızeli, "Hazırlanan yasa taslağında, grev ve toplusözleşme hakkı bulunmuyor.Yalnızca toplugörüşmeyi içeriyor. Elimizi ve kolumuzu bağlamak isteyen bu yasayı kabul etmemiz mümkün değil" dedi.
ÖNCEKİ HABER

Termik santrale köylüler tepki gösterdi

SONRAKİ HABER

Hastanelerde zorunlu mesaiye protesto

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...