20 Mart 2000 22:00

'Rayda Yürüyüş' başlıyor

BTS tarafından düzenlenen "Rayda Yürüyüş" eylemi, Gaziantep'ten bugün Kars, Van, Kurtalan, Samsun, Zonguldak, Kapıkule ve Bandırma'dan ise yarın başlıyor.

Paylaş
'Rayda Yürüyüş' başlıyor
Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS), "Demiryollarının Geliştirilmesi ve Haklarımız İçin Yürüyoruz" adı altında demiryollarının özelleştirilmesine karşı düzenlediği "Rayda Yürüyüş" eylemi başlıyor.
Kars, Van, Kurtalan, Samsun, Zonguldak, Kapıkule ve Bandırma'dan yarın, Gaziantep'ten ise bugün başlayacak olan yürüyüş 7 gün sürecek ve 29 Mart'ta Ankara'da TCDD Genel Müdürlüğü önünde saat 12.30'da yapılacak kitlesel basın açıklaması ile sona erecek.
BTS Genel Merkezi, bugün saat 12.30'da Haydarpaşa Garı'nda yapacağı basın açıklaması ile yürüyüş hakkında bilgi verecek.
Kerhen destek
Konuyla ilgili olarak gazetemize bilgi veren BTS Genel Sekreteri Süleyman Eryılmaz, "Hem demiryollarının geliştirilmesi hem de ulaşım politikasının demiryollarına yönlendirilmesi için kamuoyu oluşturmak amacıyla bu eylemi gerçekleştirmek istiyoruz" dedi. Dünya Bankası'nın 'yeniden yapılandırma' adı altında dayattığı projenin demiryollarını geliştiremeyeceğini vurgulayan Eryılmaz, yürüyüş talepleri arasında, özlük haklarının geliştirilmesi ve çalışma koşullarının iyileştirilmesinin de yer aldığını belirtti.
BTS İstanbul 1 No'lu Şube Başkanı Hasan Bektaş ise demiryollarındaki özelleştirme uygumalarının durdurulması amacıyla düzenledikleri eyleme, Demiryol-İş ve Liman-İş sendikalarını da katmak istediklerini kaydederek, "Ancak onlar sadece yürüyüş esnasında destek vereceklerini söylediler" diye konuştu.
ÖNCEKİ HABER

Newroz kutlu olsun!

SONRAKİ HABER

Fransa'da lisede şiddet salgını

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa