19 Mart 2000 22:00

Diyarbakır'da Newroz

   yığınsal kutlanacak

Paylaş
Diyarbakır'da Newroz yığınsal kutlanacak
Diyarbakır'da bu yıl Ergani yolu üzerinde şehir merkezine 8 kilometre uzaklıkta olan fuar alanında yapılacak olan Newroz şöleninin programı belli oldu.
HADEP il örgütünün araçlar kaldıracağı şölene; HADEP İl Başkanı Ali Ürküt, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Feridun Çelik, İHD Genel Başkan Yardımcısı Osman Baydemir ve HADEP Genel Başkanı A. Turan Demir konuşmacı olarak katılacak. Programda ayrıca Edip Akbayram, Fırat Başkale, Koma Amed, Koma Rojhılat da birer dinleti verecekler. Şölen saat 17.00'de sona erecek.
Vali güvence verdi
Diyarbakır Valisi Cemil Serhadlı'nın HADEP İl Başkanı Ürküt'e Newroz şenliğine herhangi bir müdahale yapılmayacağı yönünde sözlü güvence verdiği belirtilirken, HADEP tarafından Newroz Şöleni'ne davet edilen valinin duruma göre etkinliğe katılabileceğini belirttiği öğrenildi. Vali Serhadlı Uçkuyu mevkiinde fuar alanında yapılacak şölene katılırsa bir de konuşma yapacak.
100 bin kişi hedefleniyor
Öte yandan önceki gün bir araya gelen Diyarbakır Demokrasi Platformu'un oluşturan sendika ve kitle örgütleri HADEP İl Başkanı Ali Ürküt'le bir toplantı yaptılar. Fuar alanına 100 bin kişiyi toplamayı hedeflediği bildirilen HADEP'in Demokrasi Platforumu üyeleriyle katılımın nasıl artırılabileceğini tartıştığı öğrenildi. Demokrasi Platformu Sözcüsü Ali Öncü, organizasyonun ve başvurunun HADEP tarafından yapıldığını ve kendilerinin sadece katılımı artırma yönünde çalışmalar sürdürdüklerini söyledi. Öncü platform tarafından siyasi parti, sendika genel merkezleri ve aydınlara yapılan "Newroz'u Diyarbakır'da kutlayalım" çağrısına olumlu yanıt veren EMEP, SİP, ÖDP ile Mihri Belli, Mehmet Metiner'in Diyarbakır'a geleceğini söyledi.
Ayrıca Fransa ve İngiltere'den de sivil toplum örgütlerinden oluşan heyetlerin kutlamalara katılmak için ülkelerinden hareket ettikleri öğrenildi. HADEP merkez ilçe ögütü ise halkın 20 Mart günü güneşin batmasıyla Newroz kutlamalarına başlayacaklarını belirterek halka "20 Mart akşamı damlardan, pencerelerden, sokaklardan yakacağımız mumlar ve meşalelerle Diyarbakır'ı bir ışık demetine dönüştürelim" çağrısı yaptı.
ÖNCEKİ HABER

'Karanlık' dünyanın renkli yüzü!

SONRAKİ HABER

Asgari ücret eriyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...