18 Mart 2000 22:00

Newroz ateşi her yerde yanacak

DBP, EMEP, HADEP, ÖDP ve SİP Ankara il örgütleri tarafından yapılan duyuruda; "Demokrasi, barış, özgürlük, emek ve kardeşlik için bir araya geldik" denilerek, Ankaralılar Newroz ateşi yakmaya çağrıldı.

Paylaş
Newroz ateşi her yerde yanacak
Newroz bayramı, 21 Mart günü Ankara'da, DBP, EMEP, HADEP, ÖDP ve SİP Ankara il örgütleri tarafından Abdi İpekçi Parkı'nda kutlanacak. Kutlamaya katılacak olan gruplar, saat 11.00'de Toros Sokak'ta buluşarak Abdi İpekçi Parkı'na yürüyecekler.
Abdi İpekçi Parkı'nda toplanılmasının ardından, etkinliği düzenleyen partiler adına konuşmalar yapılacak, müzik grupları konserler verecek. DBP, EMEP, HADEP, ÖDP ve SİP Ankara il örgütleri tarafından yapılan duyuruda; "Demokrasi, barış, özgürlük, emek ve kardeşlik için bir araya geldik" denilerek, Ankaralılar, Newroz ateşi yakmaya çağrıldı.
'Birlik, Dehak'ları da yıkacak'
Bu arada Emeğin Partisi Ankara İl Örgütü tarafından yayımlanan bildiride de Abdi İpekçi Parkı'ndaki etkinliğe çağrı yapılarak, Kürt sorununda gerçek çözüme giden yolun, Kürt-Türk işçi ve emekçilerinin birlikte mücadelesinden geçtiğine dikkat çekildi. Bildiride, "Irkçılığa, şovenizme, emperyalistlerin baskı, sömürü ve talan politikalarına, Avrupa Birliği aldatmacasına, halkları birbirine düşman eden gerici propaganda ve savaşlara karşı özgürlük, demokrasi, bağımsızlık ve barış için güçlerimizi birleştirelim. İşte o zaman bu birliğin önünde çağımızın Dehak'ları da duramayacaktır" denildi.
Barış söylemi, diz çöktürme unsuru
Sermayenin saldırılarının bugün de sınır tanımadığına dikkat çekilen bildiride, özelleştirme ile Türkiye'nin satışa çıkarıldığı, GAP'ın bir avuç toprak ağası ile yerli ve yabancı tekellere peşkeşine hazırlanıldığı, Kürt sorununda inkârcı politikalara devam edildiği dile getirildi. Bildiride, emperyalistlerin bir taraftan "barış" söylemleri geliştirirken diğer taraftan Kürt sorununu bölge ülkelerine daha fazla diz çöktürmenin unsuru olarak kullandıklarına işaret edilerek, bugüne kadar Kürt sorununu çözme iddiasıyla yola çıkan tüm politikaların daha büyük çözümsüzlüklerin besleyicisi olduğu vurgulandı.
Gelinen noktada, Kürt sorununun çözümünün EMEP'in politikalarında somutlanan işçi-emekçi çözümü olduğu ifade edilen bildiride, kalıcı barışın yolu açılarak, halkların eşit-özgür gönüllü birliği temelinde, bölgede yaşamın normalleştirilmesinin ve savaşın ortaya çıkardığı baskı ve terör ortamının yok edilmesinin acil önemde olduğu belirtildi.
ÖNCEKİ HABER

Güney Afrika şarkıları

SONRAKİ HABER

Kaplıca otellerinde çalışan

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...