14 Mart 2000 22:00

Suriye hükümeti kuruldu

Cumhurbaşkanı Hafız Esad'ın isteğiyle eski başbakanın istifa etmesi üzerine hükümet kurma görevini alan Esad'a yakın isimlerden Mustafa Miro, yeni kabineyi açıkladı.

Paylaş
Suriye hükümeti kuruldu
Suriye'de, Başbakan Muhammed Mustafa Miro başkanlığındaki yeni hükümet kuruldu. Yeni kabinede eski bakanların çoğu görevlerini korudular. Cmuhurbaşkanı Hafız Esad tarafından da onaylanan yeni kabinede Faruk El Şara yine dışişleri bakanı olarak görev aldı. Kabinede, Savunma Bakanı General Mustafa Tlass, İçişleri Bakanı Muhammed Harba ve Ekonomi Bakanı Muhammed El İmadi de eski görevlerinde kaldı.
Ülkede 1987 yılından bu yana başbakanlık yapan Mahmud Zubi'nin geçen hafta istifa etmesi üzerine Devlet Başkanı Esad, Muhammed Mustafa Miro'yu yeni kabineyi kurmakla görevlendirmişti. Liberalizasyona hız vermesi beklenen yeni hükümetin, İsrail ile sürdürülen anlaşma sürecinde de etkili olması bekleniyor.
İsrail: Görüşebiliriz
Bu arada, İsrail Dışişleri Bakanı David Levi, İsviçre'de Suriye ile görüşmelerine yeniden başlamaya hazır olduklarını kaydetti. Levi, İsviçre Dışişleri Bakanı Joseph Deiss ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, "Barış görüşmeleri için İsviçre'den daha uygun bir yer yok. Biz görüşmeleri yarın yapabiliriz. Bu Suriye'nin kararına bağlı" dedi.
İsviçre yönetimi, ABD Başkanı Bill Clinton'ın katılımıyla İsrail Başbakanı Ehud Barak ve Suriye Devlet Başkanı Hafız Esad arasında yapılacak olası bir zirve toplantısına ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu bildirmişti. Joseph Deiss, İsviçre'nin bu önerisini geçtiğimiz hafta Suriye Dışişleri Bakanı Faruk El Şara`ya da sunmuştu.
ÖNCEKİ HABER

Özelleştirilen sağlıktan hasta manzaraları

SONRAKİ HABER

Raduyev oyuna gelmiş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...