12 Mart 2000 22:00

'Ekmeğimiz ve işimiz için

   mücadele edeceğiz'

Paylaş
'Ekmeğimiz ve işimiz için
    mücadele edeceğiz'
Petrol-İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı İskender Büyükçolak, "Özelleştirmeye karşı ekmeğimizi ve işimizi korumak için mücadele edeceğiz" dedi. Büyükçolak, Kocaeli Sendikalar Birliği'nin 25 Mart'ta özelleştirme ve örgütlenme sorunlarına yönelik olarak düzenleyceği miting ile 28 Mart'ta gerçekleştireceği Ankara Yürüyüşü'ne katılacaklarını da söyledi.
POAŞ'ın özelleştirilmesine ilişkin hazırlık dosyasının sendikaya verilmediğini, dosyanın içeriğinden haberdar olmadıkları için özelleştirme sonrası çalışanları nelerin beklediğini bilmediklerini dile getiren Büyükçolak, Türk-İş ve Petrol-İş uzmanlarının özelleştirilen kuruluşlara yönelik yaptıkları araştırmaların, buralardan sendika üyesi çalışanların işten çıkarılma oranının yüzde 70 düzeyinde olduğunu ortaya koyduğunu hatırlattı. Büyükçolak, "Bu araştırmalar bundan sonra bizi bekleyen gelişmeler için bir ölçüttür. Bizim için ipucu olmaktadır. İş güvenliğine ilişkin kaygılarımız var. Geleceğe çok ümitli bakmıyoruz. Ancak bu kaygımız bir korkunun ifadesi değil. Ekmeğimizi ve işimizi korumak için örgütlü gücümüzle mücadele edeceğiz" dedi.
Örgütlü oldukları sektöre yönelik bir özelleştirme saldırısının olduğunu belirten Büyükçolak, POAŞ'ı, PETKİM ve TÜPRAŞ'ın izleyeceğini söyledi. Büyükçolak, bu durumun kararlılıklarını artırdığını ifade ederek, Emek Platformu ve diğer demokratik kuruluşlarla işbirliği içinde mücadelelerini yürüteceklerini söyledi. Petrol-İş'in yerel ve bölgesel düzeyde çalışmalar yapacağını dile getiren Büyükçolak, sendikanın POAŞ'ın özelleştirilmesiyle ilgili olarak hukuki itiraz konusunda girişimleri olduğunu da kaydetti.
ÖNCEKİ HABER

TİSK'ten işçiye tehdit

SONRAKİ HABER

Harb-İş ve Yol-İş'ten

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...