10 Mart 2000 22:00

Şerif'in avukatı öldürüldü

Pakistan'ın devrik lideri Navaz Şerif'in avukatlarından İkbal Raad, bürosunda uğradığı silahlı bir saldırı sonucu öldürüldü.

Paylaş
Şerif'in avukatı öldürüldü
Pakistan'da Batı destekli bir askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan eski Başbakan Navaz Şerif'in avukatlarından İkbal Raad öldürüldü. Polis müfettişi Naim Ahmed, Raad'a, dün Karaçi'deki bürosunda 2 müvekkili ile oturduğu sırada içeri giren silahlı 4 kişinin ateş açtığını söyledi. Olayda, Raad ile müvekillerinin öldüğü belirtildi.
Raad'ın son birkaç gündür ölüm tehdidi aldığı iddia edildi. Navaz Şerif'in hapse atılmasından sonra Pakistan Müslüman Birliği Partisi'nin liderliğine geçen Raca Zaferul Hak, tehditlerin kimden geldiğini bilmediklerini söyleyerek, saldırının Şerif'i savunanları engellemeyi amaçladığını belirtti.
Hak, hükümetten, Raad'ı öldüren saldırganları bir an önce yakalayarak tutuklamasını da istedi. Navaz Şerif, erkek kardeşi Şahbaz ve diğer 5 sanık, darbeci generaller tarafından uçak kaçırma, cinayete teşebbüs ve terörizm suçlarından yargılanıyor. Pakistan'da uçak kaçırma suçuna idam cezası verilebiliyor.
Clinton ziyareti savundu
Öte yandan, ABD Başkanı Bill Clinton, Pakistan'a yapmaya karar verdiği resmi ziyaret ile ilgili bir açıklama yaptı. Clinton, ABD'nin "Soğuk Savaş müttefiki" olan Pakistan'daki çıkarlarını korumasının en iyi yolunun temasları sürdürmek olduğunu belirterek, "gitmemek hata olurdu" dedi.
Beyaz Saray'ın bahçesinde gazetecilerle sohbet eden Clinton, Pakistan'a düzenleyeceği ziyareti "askeri darbenin kabulü" olarak değerlendirmenin "hata" olacağını da iddia etti.
Clinton, "Pakistan'ın yöneleceği gelecekte olumlu bir etkimiz olması için, demokrasinin kurulması, Hindistan ile sorunların çözülmesi için işbirliğimizi muhafaza etmemiz gerek" diye konuştu.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü James Rubin de Clinton'ın Pakistan ziyaretinin bu ülkeyi "ödüllendirme" anlamına gelmediğini öne sürmüştü.
ABD Başkanı, bu ayın sonunda 5 günlük Hindistan gezisi ve kısa süreli Bangladeş ziyaretinin ardından birkaç saatliğine Pakistan'a da gidecek.
Clinton, Pakistan'da yönetimi askeri darbeyle ele geçiren General Pervez Müşerref ile görüşecek ve Pakistan halkına hitap edecek.
ÖNCEKİ HABER

Kurbanlıkların 'tadı yok'

SONRAKİ HABER

Çin: 'Çok kutuplu dünya istiyoruz'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...