09 Mart 2000 22:00

Manisa Belediyesi'nde eylem hazırlığı

Belediyelerde mart ayı başında başlayan toplusözleşme görüşmeleri devam ediyor. Belediye işverenleri, işçilere yüzde 0-25 arasında ücret artışı dayatılıyor.

Paylaş
Manisa Belediyesi'nde eylem hazırlığı
Belediyelerde mart ayı başında başlayan toplusözleşme görüşmeleri devam ediyor. Belediye işverenleri, işçilere yüzde 0-25 arasında ücret artışı dayatılıyor. Bunun yanı sıra pek çok belediyede ikramiye ve ücretler ödenmiyor. İşçiler kurban bayramı öncesi mağdur durumda.
Hizmet-İş Manisa Şube Başkanı Nadir Ürkmez, Manisa Belediyesi işçilerinin ikramiye alacakları ödenmezse, kurban bayramını eylemle geçireceklerini bildirdi. Ürkmez, yazılı açıklamasında, Manisa Belediyesi işçilerinin 2 ikramiye, 3 takım elbise ve kabanlarını alamadıklarını kaydetti. Ürkmez, "Belediye Başkanı'nı uyarıyoruz; işçiler borç batağındadır. İkramiyelerine güvenip borçlanan işçilerin kredi kartlarındaki faiz oranı ana parayı geçmiş durumdadır. Eğer cuma gününe kadar ikramiye ve alacaklarımız verilmezse, bayramı eylemlerle geçirmek zorunda kalacağız" dedi.
Kayseri'de görüşmeler başladı
Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü ile Hizmet-İş arasında 1500 işçiyi kapsayan toplusözleşme görüşmelerine de başlandı. Görüşme öncesinde açıklama yapan Hizmet-İş Kayseri Şube Başkanı Rahmi Yavuz, "İşverenden yüzde 100 zam talebinde bulunduk. Çünkü enflasyon hâlâ yüzde 70'ler civarında. İşçilerimizin aldıkları ücretin ceplerinde kalmasını düşünerek bu zammı istedik" diye konuştu.
Domaniç'te sözleşme imzalandı
Kütahya'nın Domaniç ilçe belediyesinde de çalışan 18 işçiyi ilgilendiren toplusözleşme görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı. Domaniç Belediyesi ile DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası arasında bağıtlanan ve bir yıllık süreyi kapsayan sözleşmeye göre, işçilerin ücretlerine 1 Ocak 2000 tarihinden geçerli olmak üzere yıllık yüzde 23 zam yapıldı. Sözleşmeyle işçilerin ortalama ücretleri 205-215 milyon liraya yükselirken, sosyal haklarda da yüzde 50 ile yüzde 100 arasında artış sağlandı.
ÖNCEKİ HABER

Taşeronlaştırma kıyım getirdi

SONRAKİ HABER

Yargıtay'dan kamu emekçileri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...