08 Mart 2000 22:00

Mitroviça'da bombalı saldırı

Gerginliğin giderek tırmandığı Kosova'nın Mitroviça kentinde düzenlenen bombalı ve silahlı saldırılarda, 4'ü Fransız askeri 18 kişi yaralandı.

Paylaş
Mitroviça'da bombalı saldırı
Arnavutlar ve Sırplar ve NATO askerleri arasındaki gerginliğin giderek tırmandığı Kosova'nın Mitroviça kentinde düzenlenen bombalı ve silahlı saldırılarda, 4'ü Fransız askeri 18 kişi yaralandı. Görgü tanıkları, kentin Sırpların yaşadığı kesimde öğleden sonra 4 ya da 5 el bombası sesi ile otomatik silah sesleri duyduklarını söylediler.
AP'nin bir muhabiri, olay yerinde yaralanmış 14 Sırp ve Kosova Barış Gücü (KFOR)'ne bağlı 4 Fransız askeri saydığını, yaralılardan birinin durumunun ağır olduğunu bildirdi. NATO yetkilileri de, kentin Sırp kesiminde BM görevlilerinin insanları kaydettiği sırada meydana gelen saldırılarda yaralananlardan birinin çocuk olduğunu belirttiler.
Fransız askerlerinin, patlama ve silah sesleri üzerine olay yerine gittikleri ve Arnavutların evlerini terketmeden önce yaşadıkları Bosnjacka Mahala bölgesinde arama yaptıkları kaydedildi.
Yetkililer, Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanı General Wesley Clark'ın Mitroviça'ya yapmayı düşündüğü ziyaretin, saldırılardan sonra ertelendiğini ifade ettiler. Saldırıları kimin düzenlediği konusunda bilgi verilmezken, Yugoslav haber ajansı Tanjug, saldırılardan 'Arnavut teröristleri' sorumlu tuttu.
EUROCORPS Kosova'da
Öte yandan, Avrupa'nın beş ülkesinin oluşturduğu Avrupa Kolordusu (EUROCORPS)'na bağlı bir askeri birlik, Kosova'daki görevine başladı. Fransa, Almanya, Belçika, İspanya ve Lüksemburg'un oluşturduğu 350 askerlik EUROCORPS'dan, Lüksemburg dışındaki ülkelerden gelen 17 askerin yer aldığı ilk birlik, Kosova'da görev yapan Barışı Koruma Gücü (KFOR) karargâhında çalışacak. Avrupa Güvenlik ve Savunma Kimliği (AGSK) kapsamında oluturulması planlanan 60 bin kişilik Avrupa ordusunun ilk pratik adımı olarak değerlendirilen EUROCORPS, KFOR'a bağımlı.
ÖNCEKİ HABER

Suriye'de hükümet değişikliği

SONRAKİ HABER

Hükümet özelleştirmede tez canlı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...