07 Mart 2000 22:00

Yılmaz: FP'yle pazarlık yok

ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, önceki akşam yapılan liderler zirvesinde, Anayasa değişikliği konusunda FP ile herhangi bir pazarlık yapılmaması konusunda...

Paylaş
Yılmaz: FP'yle pazarlık yok
ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, önceki akşam yapılan liderler zirvesinde, Anayasa değişikliği konusunda FP ile herhangi bir pazarlık yapılmaması konusunda mutabakata vardıklarını açıkladı. Yılmaz, Anayasa değişikliği konusunda bundan sonra inisiyatifin hükümette olacağını söyledi. ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, parti kapatılmasının zorlaştırılmasını savunduklarını, ancak siyasi partilerin de kurallara uymadıkları takdirde birtakım müeyyidelerle karşılaşmalarının kaçınılmaz olduğunu iddia etti.
Yılmaz, ANAP grubunda yaptığı konuşmada, Anayasa değişikliği konusunda son bir haftadır yaşanan gelişmeleri anlattı. Partiler arası uzlaşma komisyonunda 3 maddeyi içeren değişiklik paketinde anlaşma sağlanamadığını belirten Yılmaz, DYP'nin, 3 maddenin aynı pakette yer alması halinde destek vermeyeceğini açıkladığını hatırlattı. ANAP lideri, komisyondaki asıl uzlaşmazlığın da 69. madde konusunda FP'nin, "fiilen parti kapatılmasını tümüyle imkânsızlaştıracak değişiklik talebi" olduğunu ifade etti.
Maddeler ayrı oylanacak
Yılmaz, önceki akşam yapılan liderler zirvesinde, Anayasa değişikliği konusunda FP ile herhangi bir pazarlık yapılmaması konusunda mutabakata vardıklarını açıkladı. Üç maddeden oluşan Anayasa değişikliği önerisinin TBMM gündemine getirilmesini kabul ettiklerini kaydeden Yılmaz, "Dün vardığımız mutabakat, 3 değişikliğin de ayrı ayrı oylanması şeklindedir" diye konuştu. Anayasa'nın 101. maddesinin değiştirilmesiyle ilgili önerinin imzalandığını hatırlatan Yılmaz, 69 ve 86. maddelerle ilgili önerilerin de iktidar partilerinde imzaya açılacağını söyledi. İktidarı oluşturan 3 partinin yeterli çoğunluğu sağlayabileceğini düşündüklerini anlatan ANAP lideri, "86 ve 69. maddelerle ilgili öneriler, imzalar tamamlanınca bu hafta içinde TBMM Başkanlığı'na verilecektir. Anayasa Komisyonu bayram tatilinden sonra bunları ele alacaktır. Anayasa Komisyonu'ndan paket halinde gelse bile bu değişiklikler ayrı ayrı oylanacaktır" diye konuştu.
İnisiyatif hükümette
Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: "Dün vardığımız mutabakat, Uzlaşma Komisyonu'nda partiler arası bir uzlaşma sağlanamaması nedeniyle, bu inisiyatifin Meclis'in iktidar kanadı tarafından yürütülmesini öngörmektedir. DYP'ye çağrı yapacağız. Eğer, daha önce deklare ettikleri gibi destek vereceklerse, bizim önerimize imza verebilirler, destek olabilirler. Ama biz bu üç Anayasa değişikliğini iktidar grupları olarak gündeme getireceğiz. Ümit ediyorum ki, bu üç değişikliği de Meclis'ten geçireceğiz."
ÖNCEKİ HABER

Suriye dengeleri değiştirebilir

SONRAKİ HABER

Kutan, Vural Savaş'ı suçladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...