06 Mart 2000 22:00

Enerji Yapı Yol-Sen uyarı grevi yapacak

Enerji Yapı Yol-Sen kamu emekçilerinin maaş ve özlük haklarına ilişkin olarak bugün tüm illerde basın açıklamaları düzenleyecek.

Paylaş
Enerji Yapı Yol-Sen uyarı grevi yapacak
Enerji Yapı Yol-Sen kamu emekçilerinin maaş ve özlük haklarına ilişkin olarak bugün tüm illerde basın açıklamaları düzenleyecek. Sendika Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada talepler konusunda bir gelişme olmaması halinde eylemlerin devam edeceği bildirildi.
Enerji Yapı Yol-Sen İzmir Şube Başkanı Alim Murathan, düzenlediği basın toplantısında, Enerji, Bayındırlık, Ulaştırma ve bazı devlet bakanlıklarında çalışan Enerji Yapı Yol-Sen üyelerinin hizmetin niteliği ile karşılaştırıldığında çok düşük ücret aldıklarını söyledi. Yıllardır enflasyonun altında ücret aldıklarını, gelir kayıplarının karşılanması gerektiğini belirten Murathan, bunun için bazı bakanlıklara taleplerde bulunacaklarını bildirdi.
Maaşlarının 1990 yılından bu yana reel anlamda yüzde 73 oranında gerilediğini belirten Murathan, şunları söyledi: "İnsanca yaşayacağımız bir ücret ve demokratik çalışma ortamı istiyoruz. İsteklerimizin karşılanmasının en önemli aracının da toplusözleşmeli ve grevli sendika hakkını kullanmak olduğunu biliyoruz. Sendikamızın aldığı karar gereği Enerji, Bayındırlık, Ulaştırma ve bazı devlet bakanlıklarında üyelerimizin kitlesel katılımıyla belirttiğimiz talepler için görüşmeler yapılacak. Bu görüşlemelere paralel olarak yarın 09.00-12.00 saatleri arasında uyarı amacıyla tüm Türkiye'de bu kurumlarda hizmet duracak, işler yapılmayacaktır."
Ankara'da da saat 11.30'da DSİ Genel Müdürlüğü önünde toplanacak olan Enerji Yapı Yol-Sen üyesi kamu emekçileri basın açıklamasının ardından, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nada giderek taleplerini içeren bir dosyayı verecekler.
İstanbul'da ise saat 13.00'da Küçükyalı'daki TCK 1. Bölge Müdürlüğü önünde, Zincirlikuyu'daki TCK 17. Bölge Müdürlüü önünde, Taksim'de BEDAŞ'ta basın açıklamaları yapılacak.
ÖNCEKİ HABER

AB'nin Türkiye'ye direktifleri

SONRAKİ HABER

Kadınların büyük yürüyüşü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...