05 Mart 2000 22:00

Sıra TÜPRAŞ'ta

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Petrol Ofisi ihalesinin ardından şimdi de bir diğer dev, TÜPRAŞ'ın özelleştirilmesi için çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Paylaş
Sıra TÜPRAŞ'ta
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Petrol Ofisi ihalesinin ardından şimdi de bir diğer dev, TÜPRAŞ'ın özelleştirilmesi için çalışmalarını yoğunlaştırdı.
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), TÜPRAŞ hisselerinin yüzde 15'inin halka arz yöntemiyle özelleştirilmesi işlemlerini 7 Nisan'da sonuçlandıracak.
Buna ilişkin olarak, Özelleştirme İdaresi Başkanı Uğur Bayar da POAŞ ihalesi ardından yaptığı açıklamada, TÜŞRAŞ'la ilgili çalışmaların devam ettiğini, araya bayramın girmesi nedeniyle bu işlemin 7 Nisan'da tamamlanacağını bildirmişti. Bu arada, ÖİB, TÜPRAŞ'ın halka arzına ilişkin öntalep toplama duyurusunu bu ay içinde, gazetelere vereceği ilanlarla yapacak.
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, TÜPRAŞ'ın halka arzına ilişkin olarak, "Önemli bir gideriniz, büyük bir gelire dönüşüyor" başlığıyla hazırladığı broşürlerle kamuoyunu yanıltmaya çalışıyor.
TÜPRAŞ'ın halka arzında, yurtiçindeki tasarruf sahipleri "TÜPRAŞ mensupları, küçük tasarruf sahipleri, alım gücü yüksek bireysel yatırımcılar ve yerli kurumsal yatırımcılar" olmak üzere dört gruba ayrıldı. Buna göre, TÜPRAŞ mensupları ve küçük tasarruf sahipleri 200 lot (200 bin hisse) ve altında, alım gücü yüksek bireysel yatırımcılar ve yerli kurumsal yatırımcılar ise 201 lot (201 bin hisse) ve üzerinde talepte bulunabilecek. Bu gruplara, iskontolu peşin ödemelerde yüzde 4 ile yüzde 15 arasında indirim uygulanacak.
Kesin Talep Toplama döneminden önce hisse senetlerinin satış fiyatı olarak İMKB Toptan Satışlar Pazarı'ndaki esaslar dahilinde bir fiyat aralığı belirlenerek ilan edilecek. Kesin talepler bu fiyat aralığının tavanından toplanacak.
Hisse senetlerinin satış fiyatı konsorsiyum lideri olan Garanti Yatırım'ın önerisi ile ÖİB tarafından bu fiyat aralığı içersinde belirlenecek. Tasarruf sahiplerinin Kesin Talep Toplama sırasında yatıracakları tavan fiyatla, oluşacak fiyat arasındaki tutar ile karşılanamayan taleplere ait tutarlar başvuru sahiplerine iade edilecek.
ÖNCEKİ HABER

ATAŞ'taki ihanet POAŞ'la sürüyor

SONRAKİ HABER

Tekel'de adım adım özelleştirme

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...