04 Mart 2000 22:00

EMO Ankara Şubesi'nde seçim günü

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Ankara Şubesi 15. Olağan Genel Kurulu, dün SSK Genel Müdürlüğü Salonu'nda başladı.

Paylaş
EMO Ankara Şubesi'nde seçim günü
Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Ankara Şubesi 15'inci Olağan Genel Kurulu, dün SSK Genel Müdürlüğü Salonu'nda başladı. Sarar İlköğretim Okulu'nda bugün yapılacak seçimlerle sona erecek genel kurulda, geçen genel kurulda ayrı liste çıkaran "Çağdaşlar"ın da desteklediği "Demokratlar" ile MHP'lilerin "Meslekte Birlik" grubunun yarışması bekleniyor. Seçimlerde yeni yönetim yanı sıra 7677 üyesi bulunan Ankara Şube'nin EMO Genel Kurulu'na göndereceği 156 üstkurul delegesi belirlenecek.
M. Asım Rasan'ın divan başkanlığına seçilmesiyle başlayan genel kurulda daha sonra Ankara Şube Başkanı Hasim Aydıncak açış konuşması yaptı. Aydıncak, iki yıllık yönetim boyunca üyelerinin sorunlarına sahip çıktıklarını, demokrasi mücadelesine güç verdiklerini dile getirdi. Dönem içinde, çete-mafya ilişkilerinin ve yolsuzlukların hükümet düzeyine ulaştığına tanık olduklarını vurgulayan Aydıncak, ülkenin bütün kaynaklarının uluslararası sermayeye peşkeşine olanak sağlayan tahkimin de yine bu dönem onaylandığını, ülkenin bağımsızlığını ipotek altına koyan sömürge bağlantılar içine girildiğini hatırlattı.
Aydıncak, "Bu gelişmeler, esas olarak küreselleşme programları uyarınca, tek kutuplu hale gelen dünyada geri bıraktırılmış ülkelerin gelişmiş ülke metropollerinden yönetilmesinin önündeki engellerin kaldırılması politikalarının ülkemizdeki uygulamaları zemininde sürüp gelmektedir." dedi.
EMO Başkana Ali Yiğit de konuşmasında özelleştirmelere tepki gösterdi. Telekom'un satışının 10 yıldır planlandığını belirten Yiğit, buna bir dönem ordunun da karşı olduğunu söyledi. Yiğit, EMO Ankara Şube seçimlerine ayrı listeyle çıkan "Meslekte Birlik" grubunun Web sitesinde, bu satıştan işçilerin fayda elde edeceği iddiasının gerçek olmadığını, bundan sadece bir avuç MHP'linin yararlanacağını sözlerine ekledi. Yiğit, nükleer santral konusunun "siyasi rüşvet" malzemesi yapılmasına tepki gösterdi.
Genel kurulda, Enerji Yapı Yol-Sen Genel Başkanı Cengiz Faydalı, Haber-Sen Ankara Şube Başkanı, ÖDP Ankara İl Başkanı Olgun Delikanlı ve İP Ankara İl Başkanı Dursun Karadağ da birer konuşma yaptı.
Genel kurulda, "Kamuda çalışan üyelerin sendikal sorunları", "enerji sektörünü sorunları ve odanın tavrının belirlenmesi", "TMMOB Mühendis-Mimarlık Kurultayı" ve "Genel kurul sonuç bildirgesi" konularında çalışma yapmak üzere komisyonlar oluşturuldu. Genel kurul, çalışma raporunu okunmasıyla devam etti.
Çalışma raporu üzerine söz alan TMMOB ve EMO'nun eski başkanlarından Teoman Alptürk, genel kurul seçimlerinin farklı bir gün yapılmasını eleştirdi. Alptürk, yaklaşık 100 kişinin katılımıyla gerçekleşen genel kurula gösterilen ilginin azlığına vurgu yaptı. Konuşmasında, "nükleere çok karşı değilim" diyen Alptürk, genel kurulda nükleer santrale karşı klasik sözlerin söylendiğini iddia ederek, odanın söylediklerinin kendine yeterli gelmediğini sözlerine ekledi.
İşyeri temsilcisi Mustafa Kadıoğlu ise EMO'nun programının işyerlerine taşınmasını, temsilciliklerin çalışan kurumlar haline getirilmesini, özelleştirmeye karşı ortak cephe örülmesi yönündeki çabaların arttırılmasını, işyerlerindeki işçi-memur birlikteliğinin sağlanmasını, mühendislerin işyerlerini terketmeme komiteleri içinde yer almalarını ve odanın bunu desteklemesini istedi. "Demokratlar"ın başkan adayı Tuncay Atman da yeni dönemde EMO'nun gündeminin başını özelleştirme, satışlar ve tahkimin oluşturacağını dile getirdi.
ÖNCEKİ HABER

Enflasyon hedefi yine tutmadı

SONRAKİ HABER

EMEP konferansına

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...