03 Mart 2000 22:00

Değerinin yarısına satıldı

POAŞ dün yapılan ihalede 1 milyar 260 milyon dolar teklif eden İş Bankası-Doğan Şirketler Grubu Holding Ortak Girişim Grubu'na verildi.

Paylaş
Değerinin yarısına satıldı
POAŞ dün yapılan ihalede 1 milyar 260 milyon dolar teklif eden İş Bankası-Doğan Şirketler Grubu Holding Ortak Girişim Grubu'na verildi. Böylece Türkiye'nin stratejik ve kârlı kurumlarından olan POAŞ gerçek değerinin yarısına peşkeş çekilmiş oldu. Nitekim POAŞ'ın yüzde 51 hissesinin ihale değeri ile borsa değeri arasında büyük fark bulunuyor.
POAŞ hisselerinin önceki gün Borsa'da 2. seans kapanış değeri 130 bin lirayken, dünkü ihalede ortaya çıkan hisse değeri sadece 71 bin lira olarak hesaplandı. POAŞ'ın Borsa değeri, yine hisselerin önceki günkü kapanış fiyatına göre 2.6 katrilyon liraya, dolar bazında ise 4 milyar 521 milyon dolara ulaşıyor. İş Bankası-Doğan Şirketler Grubu Holding Ortak Girişim Grubu'nun verdiği en yüksek teklif olan 1 milyar 260 milyon dolara göre ise şirketin dolar bazında toplam fiyatı 2 milyar 470 milyon dolar oluyor. Dün yapılan ihale sonrası, Rekabet Kurulu onayı alındıktan sonra, sonuç ÖYK'nın onayı ile kesinleşecek.
ÖNCEKİ HABER

Peşkeşe yanıt sokaktan

SONRAKİ HABER

Ankara'da polis sendikacıları tartakladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa