03 Mart 2000 22:00

İzmir sele teslim oldu

İzmir'de dün sabah saatlerinde başlayan sağanak, kent yaşamını etkiledi. Kentin alçak kesimlerindeki çok sayıda ev ve işyerlerini su bastı.

Paylaş
İzmir sele teslim oldu
İzmir'de dün sabah saatlerinde başlayan sağanak, kent yaşamını etkiledi. Kentin alçak kesimlerindeki çok sayıda ev ve işyerlerini su bastı; işyerlerine ulaşmak isteyenler trafikte sıkıntılı anlar yaşadılar.
İtfaiye yetkilileri, yağış nedeniyle kentin Şirinyer, Alsancak, Çamdibi gibi alçak kesimlerinde ve Bornova'nın bir kısmında bazı ev ve işyerlerini su bastığını söylediler. Bu semtlerden çok sayıda su baskını ihbarı aldıklarını belirten itfaiye yetkilileri, yağmurun hızının kesilmesi üzerine bütün ihbarlara cevap verebildiklerini kaydettiler.
Öte yandan, yoğun yağış trafiği felç etti. Kent merkezine ulaşımı sağlayan ana arterlerde çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Yetkililer, yağışla birlikte etkili olan lodosun da gün boyu sürmesinin beklendiğini, özellikle denizcilerin gerekli önlemi alması gerektiğini duyurdular.
Bu arada, İzmir ve Ege Bölgesi'nde etkili olan yağışların kent yaşamını olumsuz etkilemesine karşın, tarımsal ürünlerin ekili olduğu alanlara yararlı olacağı bildirildi. Çiftçiler, bu dönemdeki yağışların tarımla uğraşanlar için altın değeri taşıdığını söylediler. src=/resim/b1.gif width=5>
Başa dön


Diktatör Pinochet Şili'ye ulaştı
Şili Diktatörü Augusto Pinochet'yi ülkesine götüren uçak, uzun bir yolculuğun ardından Santiago Havaalanı'na indi. İngiltere İçişleri Bakanı Jack Straw'un, "sağlık durumu" nedeniyle serbest bırakılması ve ülkesine dönmesine izin verilmesi kararının ardından önceki gün Londra'dan apar topar ayrılan Pinochet, uzun süren bir yolculuğun ardından dün Şili'nin başkentine ulaştı.
ÖNCEKİ HABER

EMEP 2. Genel Konferansı başladı

SONRAKİ HABER

Gündemimiz Türkiye'nin geleceğidir!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa