03 Mart 2000 22:00

Meteksan'da toplu iş sözleşmesi

   imzalandı

Paylaş
Meteksan'da toplu iş sözleşmesi imzalandı
Selüloz-İş Genel Merkezi, grev aşamasına gelinen Ankara'daki Meteksan işyerinde, toplu iş sözleşmesi imzaladı. Sendikanın Genel Sekreteri Ali Tanrıverdi, yaptığı açıklamada, 134 işçiyi ilgilendiren sözleşmede, ücretlere ilk 6 ay yüzde 28.5 zam yapıldığını belirterek, ücretlerin ikinci, üçüncü ve dördüncü 6 aylarda, DİE'nin enflasyon rakamına göre artacağını söyledi. Meteksan'da çalışan sendika üyesi işçiler, ayda ortalama net 160 milyon lira ücret alıyorlardı.
Sözleşmeyle sosyal haklarda da yaklaşık yüzde 100 oranında artış sağlandı. Buna göre, eğitim yardımı 25 ile 50 milyon lira, giyim yardımı yılda 2 kez olmak üzere ilk yıl 10, ikinci yıl da 16 milyon lira olarak belirlendi. İzin parasının ilk yıl 30 milyon, ikinci yıl da DİE'nin enflasyon rakamı olarak kabul edildiği sözleşmede, bayram parası, yılda iki kez olmak üzere ilk yıl 25'er milyon belirlenerek, bu kalemdeki ikinci yıl artışı, enflasyon oranında kabul edildi.
Sözleşme, 1 Ocak 200 tarihinden itibaren geçerli olacak. Meteksan'da imzalanan sözleşme sonucu, 29 Şubat tarihinde başlatılması beklenen grev kararı da kaldırıldı.
ÖNCEKİ HABER

Özdil'de ücretsiz izin uygulaması

SONRAKİ HABER

Polise 'Gazi madalyası'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...