03 Mart 2000 22:00

New York polisi bir siyahı daha öldürdü

ABD'nin New York şehrinde Afrikalı göçmen Amadou Diallo'ya kurşun yağdıran polislerin mahkemede aklanmasının ardından, silahsız bir sivil daha öldürüldü.

Paylaş
New York polisi bir siyahı daha öldürdü
ABD'nin New York şehrinde Afrikalı göçmen Amadou Diallo'ya kurşun yağdıran polislerin mahkemede aklanmasının ardından başlayan ırkçılık tartışması, önceki gece silahsız bir sivilin yine polislerce öldürülmesiyle yeni bir boyut kazandı.
New York polis yetkilileri, Bronx'da Diallo'nun vurulduğu yerin 3 blok ilerisinde bir sivil polisin, uyuşturucu satıcısı olduğu sanılan ve üzerinde silah bulunmayan siyah genç Malcolm Ferguson'u vurarak öldürdüğünü açıkladı.
İki cinayet bağlantılı mı?
Adli suçlu olduğu ve afla çıktığı belirtilen Ferguson'un, Diallo'yu öldüren polislerin mahkemece suçsuz bulunması üzerine yapılan gösterilerde tutuklanan iki kişiden biri olduğu kaydedildi.
Bronx sakinleri, iki olay arasında paralellik olduğunu belirtiyorlar. Olayın meydana geldiği yerde protesto eylemi yapan bir grup, cinayetin, siyahlara karşı güç kullanılmasının bir başka örneği olduğunu belirtti.
Bakanlık önünde eylem
Öte yandan, Diallo'yu öldüren 4 polisin serbest bırakılmasıyla ilgili olarak bir grup gösterici, Adalet Bakanlığı'ndan haksızlığı gidermesini istedi.
Dün Adalet Bakanlığı önünde toplanan yaklaşık 3000 kişi, olayı kınamak ve seslerini duyurmak için bir gösteri düzenledi. Diallo'nun ailesinin önderlik ettiği gösteride, kalabalığa seslenen baba Saikou Diallo, "Biz yalnızca Amadou için değil, barış ve adalet için savaşıyoruz" dedi.
Bakanlıktan, Diallo davasında yapılan adaletsizliğin bir an önce giderilmesini talep eden göstericiler, olayda sorumluluğunu yerine getirmediğini öne sürdükleri New York Belediye Başkanı Rudolph Giulani'yi de eleştirdi.
ÖNCEKİ HABER

Ekvador'da ihanet onaylandı

SONRAKİ HABER

Toplu iş sözleşmeleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...